Португалія сподівається прийняти іноземних туристів цього літа, хоч і з обмеженнями

Португалія сподівається прийняти іноземних туристів цього літа, хоч і з обмеженнями

Укрінформ
Португальський уряд сподівається, що країна зможе відкритися для іноземних туристів влітку цього року, проте, з дотриманням низки заходів безпеки через коронавірус.

Про це повідомляє Politico з посиланням на міністра економіки Португалії Педро Сіза Вієйру. 

"У короткостроковій перспективі у нас діятимуть певні обмеження. Будуть обмеження на кількість відвідувачів у ресторанах. Можливо, готелі прийматимуть меншу кількість відвідувачів та матимуть ретельніше проводити дезінфекцію. Але діяльність має відновлюватися, тож ми співпрацюємо з готельно-ресторанним бізнесом, щоб розробити кращі заходи безпеки", - заявив португальський урядовець.

Він зазначив, що відновлення галузі туризму після пандемії "триватиме довго", тому що люди не відразу почнуть почуватися безпечно та їздити у подорожі.

Читайте також: Греція розмірковує над "паспортом здоров’я" для туристів

Міністр висловив сподівання, що міжнародне авіасполучення між країнами ЄС почне поступово відновлюватися з середини травня. Також ведуться перемовини з Іспанією щодо відкриття наземного кордону.

Слід водночас зауважити, що туристична галузь для Португалії – життєво важлива, позаяк торік становила 14% ВВП цієї європейської країни.

Як повідомлялося, парламент Португалії ухвалив рішення продовжити в країні карантин через пандемію коронавірусу до 2 травня. Водночас прем'єр Антоніу Кошта висловив сподівання, що надзвичайний стан може бути скасований наступного місяця, щоб почати відновлення економіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-