Який вигляд має туристичний Львів на карантині

Який вигляд має туристичний Львів на карантині

Фоторепортаж
Укрінформ
Спорожнілі вулиці, закриті кав’ярні, люди в масках на вулицях і у храмах – такий вигляд під час карантину, запровадженого через пандемію коронавірусу, має туристичний Львів.

Фотокореспондент Укрінформу пройшов колись гамірною площею Ринок і вуличками міста Лева, щоб показати, як вони змінилися в період ізоляції.

Як і по всій країні, у Львові призупинено роботу місцевого залізничного вокзалу. Без мандрівників і гуркотіння коліщат валіз, з порожніми перонами він має досить незвичний вигляд.

На дверях закритих закладів громадського харчування – оголошення, подекуди гумористичні, про доставку їжі додому.

Водночас люди продовжують відвідувати храми, дотримуючись безпечної дистанції.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер, 19 березня, у Львові ухвалили рішення запускати на ринки не більше 10 осіб водночас і закрити візові центри, де не спромоглися налагодити безпечні умови для відвідувачів.

Станом на 19 березня у Львівській обласній інфекційній лікарні перебували 27 пацієнтів, госпіталізованих із підозрою на коронавірус (13 – зі Львова). У 8 раніше підтвердили грип: 5 із них – виписали, 3 – скерували на амбулаторне лікування.

Читайте також: Зеленський радить українцям на час карантину віртуальні екскурсії музеями

Як відомо, в Україні до 3 квітня запроваджено карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції Covid-19. У межах заходів, зокрема, закрито заклади торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправок і банків. Також зупинено роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, припинено міжміське й міжобласне автомобільне, залізничне та авіасполучення. За словами заступника міністра охорони здоров’я, головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка, карантин буде продовжений, якщо кількість випадків інфікування коронавірусною інфекцією збільшиться.

Станом на 20 березня у світі зареєстровано 245 829 випадків зараження коронавірусом, з них 88 441 особа одужала, 10 047 померли.

В Україні лабораторно підтвердили 26 випадків коронавірусу, з них 3 – летальні.

Фото: Маркіян Лисейко, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-