Херсонщина запропонувала туристам

Херсонщина запропонувала туристам "впустити вітер у голову"

Фото
Укрінформ
Херсонщина планує стати туристичною меккою для українських відпочивальників, приваблюючи їх унікальними природними особливостями й активним відпочинком

Про це йшлося під час презентації туристичної айдентики (візуалізації бренду) Херсонської області в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

"Історично так склалося, що Херсонщина асоціюється з кавунами й помідорами. А насправді у Херсонщини дуже великий туристичний потенціал – два моря, заповідник Асканія-Нова, острів Джарилгач, Олешківська пустеля, гори. Тому ми вирішили змінити сприйняття Херсонщини", – сказав заступник голови Херсонської ОДА Андрій Богданович.

Як зауважили учасники презентації, на відміну від інших популярних туристичних напрямків, як-от Бердянськ, Приморськ, Коблеве, Очаків, Затока, відпочивальникам на Херсонщині пропонують активний відпочинок.

"Коли ми приїжджаємо на класичний лежачий відпочинок, ми потрапляємо з рутини "робота-дім-робота" до іншої рутини – "номер-лежак-море". І на третій день такого відпочинку починаємо заглядати у Facebook, перевіряти пошту. Ми вирішили стати антиподом класичних місць пасивного відпочинку з лежаками на морі", - розповів директор агентства Michurin Дмитро Логінов.

Слоган рекламної кампанії: "Впусти вітер у голову!", а багато разів повторювана велика літера "Х" помаранчевого кольору на всіх носіях покликана привертати увагу. Розробники туристичної стратегії Херсонщини роблять ставку на молодь та її мандрівки між численними туристичними об’єктами.

Читайте також: Херсонщина готує нові локації для туристів

Також в області заплановано безліч культурних заходів і фестивалів.

"Цього року ми сподіваємося провести на Херсонщині "Гоголь-фест", щорічний театральний фестиваль "Мельпомена", "Чорноморські ігри", а восени хочемо провести джазовий фестиваль", - повідомила радниця голови Херсонської ОДА Марина Волошенко.

Розглядається також можливість створення тренувальних баз на Херсонщині для українських спортсменів. А Федерація тріатлону України зацікавилася Херсонщиною для проведення своїх змагань.

Херсонщина запропонувала туристам "впустити вітер у голову" / Фото: Юрій Ільєнко, Укрінформ

Розробники туристичної стратегії звернули увагу на рівновіддаленість Херсонщини від будь-якого регіону України (на дорогу сюди треба витратити 5-7 годин часу), що значно полегшує підготовку до відпочинку і робить його спонтанним.

Читайте також: "Весела башта" й козацький стан: чим приваблюватиме туристів Нова Каховка

Учасники заходу нагадали, що Херсонщина – єдина область України, що має вихід одразу до двох теплих морів – Чорного і Азовського. Тут також розташована найдовша піщана коса в світі – Арабатська стрілка, найбільший в Європі безлюдний острів – Джарилгач, один з найбільших піщаних масивів континенту – Олешківські піски, найбільше водосховище за обсягом запасів прісної води – Каховське, а також найбільший на планеті рукотворний ліс площею 100 тис. га.

Крім того, Херсонщина – це два всесвітньо відомі біосферні заповідники та п'ять національних природних парків, понад 450 км морської берегової лінії, 200 км піщаних пляжів морського узбережжя та понад 5 тисяч об’єктів історико-культурної спадщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-