У Рівному з'являться стилізовані вказівники до таємничих підземель

У Рівному з'являться стилізовані вказівники до таємничих підземель

Укрінформ
На в'їздах до обласного центру Рівненщини встановлять оригінальні вказівники з підсвіткою, що вказуватимуть напрям до "Таємничих підземель Рівного".

Розпорядження про встановлення дороговказів підписав міський голова Володимир Хомко, повідомляє "РадіоТрек"

"Хочемо, щоб це (форма вказівників – ред.) було схоже на своєрідний вхід, як арочний прохід, подібний до того, що ми розкопали, щоб це був такий елемент конструкції. Тобто, щоб була якась площина, де можна, наприклад, вивісити години роботи, напрямок руху, скільки кілометрів. Але хочемо, щоб це було стилізовано, щоб це не було просто як білборд, чи вказівник, чи як дошка", – розповів менеджер з комунікацій проєкту "Таємничі підземелля Рівного" Олесь Лопачук. 

За його словами, найімовірніше, арки створять із цегли. Які вони будуть заввишки – ще невідомо. Зараз шукають пропозиції, хто їх зможе виготовити.

Читайте також: "Таємничі підземелля Рівного" долучать до міжнародного культурного проєкту

Стилізовані інформаційні таблички вказуватимуть напрям до туристичного об’єкта, який створюють за грант ЄС, – "Таємничі підземелля Рівного" – у парку імені Шевченка.

Розташувати один із вказівників запланували на вулиці Київській біля зупинки "Зоопарк", другий – на вулиці Січових Стрільців біля будинку №29А (на в'їзді у місто зі сторони Дубна).

Кошти на нові об'єкти для туристів передбачені проєктом. Орієнтовно, вказівники встановлять до кінця весни. Адже влітку планують відкрити туристичний об’єкт "Таємничі підземелля Рівного".    

Як повідомляв Укрінформ, рівненські підземелля, окремі елементи яких датуються X-XII століттями, стануть частиною міжнародного культурного проєкту з охорони історичних пам'яток і культурних цінностей, зруйнованих під час збройних конфліктів.

Це дасть змогу залишкам палацику "На Гірці" князів Любомирських стати в один ряд з найвизначнішими пам’ятками Європи, які були зруйновані у часи двох світових воєн.

Читайте також: У Рівному запрацював туристичний проєкт для людей з інвалідністю

Фінансова підтримка ЄС вже дала змогу залучити до робіт з консервації та захисту виявлених у Рівному споруд підземель провідних фахівців з реставрації, а також провести додаткові археологічні та історичні дослідження.

Передбачається, що упродовж двох років у Рівному постане унікальний "живий" об'єкт історико-культурної спадщини, де з минулим стародавнього Рівного можна буде познайомитися у форматі квест-гри, з використанням сучасних мультимедійних технологій.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-