Чернігів дивуватиме фестивалем жахів і куштуваниками

Чернігів дивуватиме фестивалем жахів і куштуваниками

Укрінформ
У новому туристичному сезоні на гостей Чернігова чекатиме низка як нових, так і традиційних фестивалів, а також регулярні безкоштовні тематичні екскурсії містом легенд.

Як повідомляє Zruchno.Travel, календар головних туристичних подій, який презентував Чернігів, розбитий по сезонах. Так, весна в Чернігові ознаменується великим пасхальним ярмарком, який триватиме з 16 до 21 квітня, "весняним Хеловіном", а також відкриттям туристичного сезону.

"У квітні ми вирішили повернути до Чернігова традицію проведення масштабних великодніх ярмарків, що дуже важливо для Чернігова як для міста церков, де у великодні свята всюди б’ють дзвони і можно чути привітання. Крім того, в цьому ж місяці ми проводимо День англійської мови. Ми хочемо організувати міський онлайн-тест на знання англійської мови, в якому зможуть взяти участь усі охочі, на кшталт Всеукраїнського диктанту. Ті, хто набере найвищий бал, отримають приємні подарунки від Туристичного інформаційного центру Чернігова. А потім, 25 квітня, ми організуємо великий захід у форматі Speaking Club. У травні, відразу після відкриття туристичного сезону, в Чернігові пройде перший фестиваль жахів і містики Horror-Fest. У нашому місті всім відоме прізвище полковника Дуніна-Борковського, якого тут називають чернігівським упирем, і ми хочемо розвивати цю історію, хочемо показати нашим гостям містичну сторону міста", – розповіла заступник начальника управління культури і туризму Чернігівської міськради Катерина Литвин.

Під час Horror-Fest Черніговом водитимуть нічні екскурсії з містичними історіями, а гостям запропонують взяти участь в костюмованих вечірках.

Літо в Чернігові має порадувати всіх шанувальників гастрономічного туризму. Так, вже в червні в місті пройде перший гастрономічний фестиваль "Сіверські куштуваники". Всі страви, які запропонують гостям на святі (чи то основне блюдо, чи то закуска, чи то десерт), будуть об’єднані одним інгредієнтом, що є особливим для Чернігова. Про те, що це буде за інгредієнт, жителі та гості міста, дізнаються ближче до фестивалю.

А в липні в місті відсвяткують Всесвітній день шоколаду, під час якого місцеві шоколатьє виготовлять шоколадну композицію, яка відтворюватиме одну з туристичних родзинок Чернігова. Шоколадний шедевр планують внести до Книги рекордів Чернігова.

Читайте також: У Чернігові створили каталог туристичних об'єктів

"У серпні ми запланували провести ще один новий фестиваль, тепер уже музичний. Зазвичай всі фестивальні заходи в нашому місті проходять на Красній площі, однак це буде дводенний рок-фестиваль, якому в місті буде затісно. Rock-fest "Князь чорний" буде проходити на новій для нас, заміській локації, яку до початку літнього сезону ми маємо довести до розуму", – зазначила Литвин.

За словами заступниці начальника управління культури і туризму Чернігівської міськради, крім фестивалів, свят і спортивних заходів, кожної останньої неділі місяця в місті проходитимуть безкоштовні тематичні екскурсії для всіх охочих. Зокрема, це будуть і нові авторські екскурсії від випускників школи гідів.

Узимку на жителів і гостей Чернігова також чекатимуть приємні сюрпризи. Так, цьогоріч казкове містечко планують відкрити не на День Святого Миколая, а тижнем раніше – на Андріївські вечорниці. Крім того, казкове містечко розміститься відразу на кількох локаціях, тож зможе прийняти ще більше гостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-