Селфі з Петлюрою та обід у Коцюбинського – нові туристичні проєкти для Вінниці

Селфі з Петлюрою та обід у Коцюбинського – нові туристичні проєкти для Вінниці

Укрінформ
Учасники дводенного хакатону "TourMIX: заміксуй туризм у Вінниці" розробили 10 проєктів для приваблення до міста мандрівників.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької міської ради. 

"Кінцевим результатом хакатону стали 10 повністю пропрацьованих продуктів з концепцією та обґрунтуванням актуальності для Вінниці, айдентикою, матеріальним вираженням продукту, планом реалізації й просування на п'ять років та бюджетом. Продуктивність команд-учасниць показали, що у Вінниці сформоване середовище, яке готове створювати нові туристичні продукти та приваблювати у місто більше гостей", - зазначив директор департаменту маркетингу міста та туризму Вінницької міськради Олександр Вешелені.

Унікальні туристичні продукти створювали представники сфери гостинності, ІT-сфери, музейники, гіди-екскурсоводи, маркетологи, дизайнери. Серед напрацювань – мобільний додаток, фестивалі, тематичні заклади, нові туристичні активності та маршрути.

Найкращим проєктом був визнаний туристичний мобільний додаток Old City, над яким працювала команда IT-спеціалістів.

"Минулої весни у нас виникла ідея, щоб задіяти фотографії старої Вінниці у якомусь туристичному мобільному додатку, оскільки багато історичної спадщини до наших днів не збереглося. З такою "сирою" ідеєю ми прийшли на туристичний хакатон. Під час роботи на хакатоні ми вирішили, що буде круто розробити додаток з доповненою реальністю, що дає можливість зробити селфі зі старовинною чи вже зниклою будівлею, або ж історичною постаттю, наприклад, з Петлюрою. Охочі зможуть постити ці фото в соцмережах, що спонукатиме туристів приїхати до Вінниці і зробити такі ж фото", - підкреслив автор ідеї Іван Мазур.

Читайте також: Вінницька міськрада торік інвестувала у туризм 1,5 мільйона гривень

Також серед лідерів опинилися проєкт "Рівер тур", що передбачає створення комплексу активностей на річці Південний Буг, та проєкт творення соціального ресторану з подільською кухнею "Коцюбинський 220".

"Маючи досвід проведення різного роду активностей на воді у різних куточках України та знаючи попит на них, ми зрозуміли, що у Вінниці Південний Буг зовсім не задіяний в туристичному плані. Протягом двох останніх років ми точково тестували проведення таких заходів у Вінниці і переконалися, що на це у місті є надзвичайний попит. Після цього вирішити оформити ідею у проєкт на хакатоні, щоб мати можливість бути включеними у туристичну стратегію", - зазначив автор ідеї проєкту "Рівер тур" Володимир Петренко.

Натомість ресторан "Коцюбинський 220" включатиме компонент соціальної складової, тобто підтримки грантових проєктів та працевлаштування людей з інвалідністю.

"Наш соціальний ресторан буде присвячений саме Коцюбинському як "візитівці" міста, як відомому письменнику, як гурману та поціновувачу подільської (і не тільки) кухні", - пояснила ідею лідерка команди, що працювала над проектом "Коцюбинський 220", Олена Павлова.

Читайте також: У Вінниці презентували туристичний проморолик міста

Крім трьох проектів-лідерів, результатом роботи стали проєкт дитячого фестивалю екосмаколиків "Funny Bear"; облаштування етнографічної локації "Подільська гостина" з можливістю проведення майстер-класів з традиційних ремесел та представленням подільської кухні; фестиваль "Пироговський тиждень", що впродовж семи днів наповнить музей-садибу М.І.Пирогова рекоструторськими подіями, науковими пікніками тощо; арт-пікнік "Intermezzo", що пропонує подію з представленням кухні, пов’язаної з Михайлом Коцюбинським; приєднання Вінниці до найбільшого в Європі паломницького маршруту "Шлях святого Якова"; дводенний тур "Галопом по Європах", що демонструє інтеркультурність Вінниці; облаштування локації з відтворенням середньовічного побуту "Дунстан".

Як зазначили у міськраді, найкращі проєктні ідеї буде включено до майбутньої Стратегії розвитку туризму Вінниці 2030, широке обговорення якої планується на березень 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-