Вінницька міськрада торік інвестувала у туризм 1,5 мільйона гривень

Вінницька міськрада торік інвестувала у туризм 1,5 мільйона гривень

Укрінформ
Вінницька міська рада упродовж 2019 року у розвиток туризму інвестувала 1,5 млн гривень бюджетних коштів.

Про це під час туристичного хакатону «TourMIX: заміксуй туризм у Вінниці» заявив директор департаменту маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради Олександр Вешелені, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Минулого року Вінниця зробила суттєвий крок в розвитку туристичної привабливості міста, а кількість туристів зросла в рази. Зокрема, за рахунок реалізації Програми розвитку туризму за 2019 рік, в яку з міського бюджету було вкладено 1,5 млн гривень. В місті побільшало туристично привабливих подій, також ми суттєво попрацювали над підвищенням  кваліфікації гідів і представників музейної галузі. Окрім того, створено 12 нових екскурсійних маршрутів», - повідомив Вешелені.

Читайте також: Вінниця отримає нові туристичні продукти від учасників хакатону

За його словами, місто впродовж року системно просували як дестинацію, а також активно працювали над подоланням стереотипу, що Вінниця - «місто на один день». Відтак, кількість ночівель у готелях міста зросла на 11%, позаяк туристи залишаються у місті на кілька днів. А надходження від туристичного збору після зміни ставки становлять 2,1 млн грн.

Цьогоріч у Вінниці планують розвивати гастротуризм, а також подієвий, медичний і діловий туризм. Крім того, у планах міськради створення у місті багатофункціонального туристичного хабу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-