На столичному Подолі з’явилася нова мініатракція для туристів

На столичному Подолі з’явилася нова мініатракція для туристів

Фото
Укрінформ
У Києві відкрили 24-ту мініскульптуру проєкту "Шукай!" – копію сонячного годинника П’єра Брульона. Вона стала останньою в 2019 році.

Як повідомила авторка проєкту Юлія Бевзенко на сторінці в Facebook, скульптурка встановлена ​​на фасаді готелю Radisson Blu Hotel біля Контрактової площі. Її автором став київський скульптор Юрій Білявський.

Оригінал цього годинника можна знайти у дворі Києво-Могилянської академії з боку вулиці Григорія Сковороди. Це біла колона з зеленим піддашшям від дощу, а посередині неї – вбудований куб з розміткою і бляшаними трикутниками. У будь-який денний час від цих трикутників лягають на розмітку тіні – так працює цей сонячний годинник. Його створив П’єр Брульон, який викладав математику в Києво-Могилянській академії в XVIII столітті, як один зі своїх навчальних посібників.

За словами Бевзенко, в Києво-Могилянській академії донині згадують жарт про старого вчителя: "Створив годинник пан Брульон, щоб вчасно з’їсти свій бульйон".

Легенда нової скульптурки: "Потреш мене – і в тебе з’явиться двадцять п’ята година у добі".

Читайте також: У Києві встановили ще одну мініскульптуру - на синагозі

За інформацією авторки проєкту "Шукай!", ювілейну, 25-ту скульптурку відкриють у березні 2020 року.

Як повідомляв Укрінформ, в рамках проєкту "Шукай!" у 2018 році столиця отримала 12 мініпам'яток, пов'язаних з історією міста: "Котлета по-київськи", "Київський каштан", "Київський торт", "Київське сухе варення", "Київський екіпаж", "Київський трамвай", "Київська плінфа", "Київський фонтан", "Київський слон", "Київський грамофон", "Київська пектораль" та "Київський Самсон".

В 2019-му з'явилися "Київський комп'ютер", "Золоті ворота", "Київський богатир Микита Кожум'яка", "Золота туфелька Сержа Лифаря", "Київська кава", "Київські шахи", "Гелікоптер Сікорського", "Шахісти", "Київський велотрек", "Київський цар-балкон", "Київський лист".

Фото: Andrii Prots

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-