Вінницький музей влаштує гастрономічні екскурсії

Вінницький музей влаштує гастрономічні екскурсії

Укрінформ
Вінницький обласний краєзнавчий музей розпочинає новий історико-гастрономічний проєкт - відкриються виставки "У історії на кухні" та "Смаки натюрморту".

Про це йдеться на сторінці музею у Facebook

"Ми підготували дещо несподіваний сюрприз: уже наступного тижня розпочинаємо історико-гастрономічний проєкт і започатковуємо новий жанр у нашій роботі: працюватимуть виставки  "У  історії на кухні"  та "Смаки натюрморту". Ми проводитимемо екскурсії та лекції на теми їжі в історії та мистецтві, у яких візьмуть участь дослідники подільської кухні Тетяна Пірус та Олена Павлова", - йдеться у повідомленні.

Проєкт відкриється 17 грудня, експонуватимуться виставки до 16 лютого.

Читайте також: Хмельницький хоче привабити туристів триповерховим музеєм і островом Кохання

Зазначається, що в історичній експозиції відвідувачі зможуть побачити кухонні та столові предмети від кам’яного віку до ХХ ст., зазирнути на кухню у подільських селах, садибах та містечках, згадати не такий далекий побут батьків за радянської доби. Серед експонатів – унікальні археологічні знахідки, етнографічні цікавинки, вишуканий посуд з порцеляни, фаянсу, срібла, кухонні "гаджети" минулого століття.

Виставка "Смаки натюрморту" представить твори сучасних художників Вінниччини. "Від часу свого народження жанр натюрморту відтворював смаки сучасників не тільки щодо мистецтва, але й щодо їжі. Недарма кулінарія вважалася одним з провідних мистецтв, до якого долучалися видатні художники – вінничани продовжують цю славну традицію", – зазначили в музеї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-