Івано-Франківщина заробила на туристах майже 6 мільйонів гривень

Івано-Франківщина заробила на туристах майже 6 мільйонів гривень

Укрінформ
Місцеві бюджети Івано-Франківської області за 11 місяців 2019 року поповнилися на 5,9  мільйона гривень туристичного збору, що становить 162% річного показника 2018 року.

Якщо ж порівняти з відповідним періодом минулого року, то приріст надходжень становить 65%, повідомив начальник відділу туризму Управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму й інвестицій Івано-Франківської облдержадміністрації Віталій Передерко на сторінці в Facebook

За його словами, найбільші прирости надходжень були у серпні, вересні та листопаді.

Лідерами за підсумками одинадцяти місяців серед територій міських рад міст обласного значення залишаються Яремче (3,8 млн грн) та Івано-Франківськ (1,3 млн грн).

Читайте також: Новий авіарейс: на Прикарпатті чекають румунських туристів

Незмінні, як порівняти з даними за десять місяців, й лідери серед районів – Косівський (172 тис. грн) та Богородчанський (110 тис. грн).

Лідером за підсумками одинадцяти місяців серед ОТГ є Коломийська громада (113 тис. грн).

Як повідомляв Укрінформ, з початку 2019 року в Україні почали діяти нові ставки туристичного збору. Раніше їхній розмір встановлювався у відсотках до вартості номера, а з 1 січня 2019 року – у відсотках від мінімальної зарплати: до 0,5% – для українських туристів та до 5% – для іноземних. Конкретну ставку туристичного збору визначає кожна окрема сільська, селищна, міська рада або рада об’єднаної територіальної громади для свого населеного пункту. У 2019 році туристичний збір не може перевищувати 20,86 грн за добу розміщення для українських туристів та 208,65 грн (близько 6,5 євро) для іноземців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-