На Івано-Франківщині назвали туристичних лідерів області

На Івано-Франківщині назвали туристичних лідерів області

Укрінформ
Місцеві бюджети Івано-Франківської області з січня до жовтня 2019 року поповнилися на 5,1 мільйона гривень туристичного збору.

Про це повідомив начальник відділу туризму Управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму й інвестицій Івано-Франківської облдержадміністрації Віталій Передерко на сторінці в Facebook

«Туристичний збір Івано-Франківської області за 10 місяців 2019 року становить 5,1 млн гривень, або 138% річного показника 2018 року. Приріст надходжень протягом десяти місяців, порівняно з відповідним періодом минулого року, становить 53%», – написав Передерко.

За його словами, лідерами за підсумками десяти місяців серед територій міських рад міст обласного значення стали Яремче (3,5 млн грн) та Івано-Франківськ (1 млн грн).

Читайте також: Закарпаття цьогоріч уже отримало понад 6 мільйонів туристичного збору

Лідери серед районів – Косівський (157 тис. грн) та Богородчанський (92 тис. грн). А лідером серед ОТГ стала Коломийська громада (73 тис. грн).

Найбільший же приріст за надходженнями впродовж десяти місяців, як порівняти з минулим роком, – у Коломиї – майже 426%.

Як повідомляв Укрінформ, з початку 2019 року в Україні почали діяти нові ставки туристичного збору. Раніше їхній розмір встановлювався у відсотках до вартості номера, а з 1 січня 2019 року – у відсотках від мінімальної зарплати: до 0,5% – для українських туристів та до 5% – для іноземних. Конкретну ставку туристичного збору визначає кожна окрема сільська, селищна, міська рада або рада об’єднаної територіальної громади для свого населеного пункту. У 2019 році туристичний збір не може перевищувати 20,86 грн за добу розміщення для українських туристів та 208,65 грн (близько 6,5 євро) для іноземних туристів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-