Пристайко обіцяє вільний роумінг для українських мандрівників

Пристайко обіцяє вільний роумінг для українських мандрівників

Укрінформ
Міністр закордонних справ Вадим Пристайко зазначив, що найближчим часом українцям планують додати до безвізу вільний роумінг у країнах-членах ЄС, а також спростити обіг товарів.

Про це він сказав у інтерв’ю ТСН.ua.

"Ми хотіли б, щоб до нашого безвізового режиму, яким дійсно майже 3 мільйони українців скористались, вже відчули на собі, як це, коли ти береш паспорт, купуєш квиток і вже летиш, додався ще й вільний роумінг. Це те, чим насолоджуються всі європейські країни і чого українцям все ще не вистачає. Ви самі бачите, наскільки високі ціни, як тільки ми перетинаємо кордон України. Ми хотіли би, щоб у українців був як вільний перетин, так і вільні комунікації", - зазначив Пристайко.

Також, як переконує міністр, Україна "впритул підійшла для так званого промислового безвізу".

Читайте також: Обмін полоненими "не прив'язаний" до нормандської зустрічі - Пристайко

"Це можливість для наших компаній постачати товари зі значно простішими стандартами, для того, щоб наші товари заходили (до ЄС) більш вільно. Ми постійно працюємо над справедливим розподілом квот на ринках ЄС, тобто дати нашим виробникам, українським компаніям можливість пробиватись там. Ви знаєте, що нам вдалося переорієнтувати нашу економіку і фактично більше 60%, за різними оцінками, 62% нашого експорту ідуть на 500-мільйонний ринок ЄС", - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-