Усі клієнти збанкрутілого туроператора Thomas Cook повернулися до Британії

Усі клієнти збанкрутілого туроператора Thomas Cook повернулися до Британії

Укрінформ
Управління цивільної авіації Сполученого Королівства завершило операцію з повернення до Британії понад 140 тисяч клієнтів збанкрутілого туроператора Thomas Cook.

Про це йдеться на сайті управління. 

"Управління цивільної авіації Великої Британії сьогодні завершить операцію "Меттерхорн", що передбачає повернення близько 140 000 пасажирів туроператора Thomas Cook після ліквідації компанії 23 вересня 2019 року", - йдеться в повідомленні від 7 жовтня.

У межах операції "Меттерхорн" близько 94% людей повернулися до Британії в той же день, на який купували квиток у збанкрутілого перевізника Thomas Cook. До операції було залучено 150 літаків 50 авіакомпаній з усього  світу.

Як зазначається, британське Управління цивільної авіації почало приймати заявки для виплати компенсацій потерпілим клієнтам компанії.

Читайте також: Найстаріша в світі туристична компанія «не витримала XXI століття»

Як повідомлялося, найстаріша у світі туристична компанія Thomas Cook 23 вересня оголосила про банкрутство після того, як напередодні уряд відмовився втрутитися у ситуацію та надати фінансування, а переговори з приватними інвесторами щодо додаткового спрямування коштів завершилися невдало. Компанія Thomas Cook, що існувала впродовж 178 років, потребувала ще 200 мільйонів фунтів стерлінгів на додаток до 900 мільйонів, щодо отримання  яких компанія вже домовилася в межах рекапіталізації.

Внаслідок банкрутства компанії близько 22 тисячі співробітників у всьому світі залишаться без роботи, з них дев'ять тисяч - у Великій Британії.

Тим часом німецька авіакомпанія Condor, дочірня компанія Thomas Cook, після  оголошення про банкрутство запевнила, що продовжить працювати.

Компанія  Thomas Cook була заснована 1841 року та стала першою туристичною  компанією у світі. Вона названа на честь винахідника організованого туризму Томаса Кука. Окрім туристичного бізнесу, компанія володіє авіакомпанією Thomas Cook Airlines.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-