Острів драконів передумали закривати для туристів

Острів драконів передумали закривати для туристів

Укрінформ
Влада Індонезії ухвалила рішення не закривати острів Комодо, на якому мешкають найбільші ящери в світі, як планувалося раніше. Однак вартість відвідування національного парку, який є об'єктом Світової спадщини ЮНЕСКО, істотно зросте.

Закрити острів планувалося з січня 2020 року на рік для того, щоб туризм не заважав процесам спарювання й розмноження тварин, повідомляє BBC.

Однак зараз міністерство охорони довкілля Індонезії та місцева влада дійшли висновку, що закривати острів не будуть, а запровадять абонементи на відвідування вартістю 1000 доларів. Водночас їх буде два види: преміум-гості зможуть відвідувати сам острів Комодо, а решта – інші острови в національному парку, де також живуть варани.

Наразі туристи платять близько 10 доларів за в'їзд на острів.

Читайте також: Кіото нагадує іноземним туристам про етикет через смартфон

Крім того, повідомляється, що посиляться заходи щодо захисту драконів. Зокрема, діятимуть більш суворі правила руху круїзних лайнерів. До того ж обмежать кількість людей, що живуть на Комодо, яких також долучать до процесу збереження тварин.

"У селищі буде більше освітніх програм, щоб громада стала повноцінною частиною зусиль зі збереження тварин", – заявив прессекретар місцевого губернатора Маріус Джеламу.

Комодські дракони – найбільші в світі ящірки. Вони можуть сягати до 3 м завдовжки, мають гострі зуби й отруйний укус. Більшість з них – близько 1700 – живуть на острові Комодо, і ще близько 1000 живуть на Рінчі, іншому острові в національному парку.

Фото: Wonderful Indonesia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-