Презентовано українсько-білоруський річковий турмаршрут повз ЧАЕС

Презентовано українсько-білоруський річковий турмаршрут повз ЧАЕС

Укрінформ
У Житомирі під час круглого столу щодо покращення судноплавства на річках Дніпро та Прип’ять, що проходить у межах Другого форуму регіонів, презентовано українсько-білоруський туристичний маршрут Київ – Мозир – Київ.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми розробили спільно із Білоруським річковим пароплавством проєкт «Організація туристичного маршруту Київ – Мозир – Київ». На балансі нашого підприємства є 42 пароплави, а перевезення в межах турмашруту плануємо здійснювати пароплавом «Світанок», - розповіла в.о. директора Адміністрації морських портів України Ганна Савченко, додавши, що теплохід «Світанок» наразі потребує оновлення і його підготують до виходу на воду вже наступного року.

За словами представника Білоруського річкового пароплавства Сергія Зубка, цільова аудиторія такого маршруту – любителі річкового туризму, старшокласники і студенти, а також усі, хто цікавляться проблематикою Чорнобильської зони. Маршрут розрахований на два дні й дає змогу побачити з річки Чорнобильську АЕС.

Читайте також: У Чорнобильській зоні завершили підготовку водних маршрутів

Зубко наголосив, що пароплав розрахований на 132 пасажири. Під час туру передбачена ночівля у Мозирі з відвідуванням місцевих замку та ярів, партизанських стежок. Водночас туристи матимуть змогу повернутися до Києва автобусом. Крім того, на пароплаві буде харчування та можливість проведення «круглих столів» чи семінарів.

У Києві для білоруських гостей також планується ночівля та екскурсійна програма.

За попередніми розрахунками, повна вартість туру становитиме 5 тисяч грн.

Як наголошувалося, Асоціація морпортів також планує розширити водні туристичні маршрути, а також запропонувати пасажирам замість потягів до Білорусі альтернативу річкового транспорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-