На Донеччині планують розширити територію нацпарку

На Донеччині планують розширити територію нацпарку "Меотида"

Укрінформ
У Донецькій обласній держадміністрації відбулася зустріч, на якій обговорили плани щодо розширення території Національного парку "Меотида".

Про це повідомляє пресслужба Донецької ОДА.

"1 жовтня в Донецькій ОДА відбулась робоча зустріч голови облдержадміністрації Павла Кириленка з керівництвом "Меотиди", профільних департаментів ОДА, правоохоронців та обласного управління держгеокадастру. Під час заходу обговорювали розширення Національного парку "Меотида" і недопущення передачі призначених для цього земель у приватну власність", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що очільник області поставив завдання в найкоротші терміни опрацювати всі проблемні моменти, щоб можна було розпочати роботи щодо встановлення меж парку. Зробити це можливо лише частково, на контрольованій Україною території.

Читайте також: Нацпарк «Бузький Гард» відкрив нові екологічні стежки

"Меотида" - один з двох національних парків Донеччини. Його було створено 2000 року на базі наявного регіонального ландшафтного парку.

До складу парку включено двокілометрову лінію узбережжя Азовського моря на землях Нікольського, Мангушського та нині непідконтрольного владі України Новоазовського районів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-