Туристи зможуть потрапити на вежу Коломийської ратуші

Туристи зможуть потрапити на вежу Коломийської ратуші

Відео
Укрінформ
У вежі Коломийської ратуші на Прикарпатті 2020 року планують відкрити арт-простір і залу для проведення весіль та інших урочистих церемоній. 

Як переконані в Коломийській міськраді, нова локація збільшить потік туристів до міста, йдеться в сюжеті телеканалу НТК

"Створення нової туристичної атракції – це економічне зростання для всього регіону", – зауважила головна спеціалістка відділу економіки, інвестиційної політики та енергозбереження Коломийської міськради Ірина Жолоб.

Реставрація аварійного об’єкта розпочнеться найближчим часом. За словами Жолоб, переможцем конкурсу на розроблення проекту реконструкції у вежі Коломийської ратуші став учасник із Івано-Франківська.

"Його проектна пропозиція відповідала всім вимогам конкурсного завдання. Основним завданням проекту було зробити ратушу таким місцем, де гості нашого міста зможуть відчути ту затишну, колоритну атмосферу Коломиї", – зазначила вона.

Читайте також: У Карпатах створять п'ять медових маршрутів для туристів

Планується, що у вежі облаштують музейний мистецький простір, а також залу для весільних церемоній. Крім того, тут буде вихід на оглядовий майданчик на верхів'ї вежі.

"Під дахом є австрійські балки. Ми плануємо їх відреставрувати. Також ми плануємо експонувати там виставкові роботи, крім того, там розміститься зала для "шлюбу за добу". Я думаю, що це місце буде користуватися великою популярністю", – підкреслив перший заступник міського голови Володимир Григорук.

Загальна вартість робіт – понад 2 мільйони гривень. На першу чергу реконструкції з місцевого та обласного бюджетів планується виділити 800 тисяч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-