У Карпатах створять п'ять медових маршрутів для туристів

У Карпатах створять п'ять медових маршрутів для туристів

Укрінформ
На Косівщині в Івано-Франківській області, в Колочаві на Закарпатті та в Підкарпатському воєводстві (Польща) створять 5 туристичних маршрутів "Карпатські медові стежки".

Про це повідомляється на сторінці "Косівщина туристична" в Facebook

"Розпочали роботу у рамках реалізації на Косівщині проєкту "Карпатська бджола – спільні заходи із збереження унікальної природної спадщини в українсько-польському прикордонні", що реалізується за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020. З-поміж заходів проекту передбачено створення 5 туристичних маршрутів "Карпатські медові стежки": дві туристичні стежки у Косівському районі (пішохідна та велосипедна), пішохідна – в Колочаві (Закарпатська область), пішохідна й велосипедна – у Підкарпатському воєводстві", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що маршрути включатимуть основні туристичні місця, пов’язані з розвитком бджільництва (пасіка, наявність декоративних вуликів, пам’ятки природи), а також – допоміжну інфраструктуру, яка завжди необхідна туристу (заклади розміщення і харчування, надання медичної допомоги, музеї, сакральні об’єкти тощо).

Читайте також: На Прикарпатті створили онлайн-магазин етнотурів Гуцульщиною

На Косівщині туристичні стежки пролягатимуть населеними пунктами Косів, Черганівка, Кути, Тюдів, Великий Рожин, Яворів, Соколівка, Смодна.

Пішохідна туристична стежка на Косівщині матиме довжину близько 7 км, тривалість її проходження – 2,5-3 години. Щоб подолати нову велосипедну стежку завдовжки 50 км потрібно буде 8-12 годин. Обидва маршрути промаркують.

У межах розроблення туристичних маршрутів підготують й опублікують туристичну мапу ​​трьома мовами: англійською, українською та польською. Вона буде доступна в онлайн-версії на вебсайтах партнерів, у соціальних мережах, розповсюджуватиметься під час заходів проєкту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-