Нацпарк «Бузький Гард» відкрив нові екологічні стежки

Нацпарк «Бузький Гард» відкрив нові екологічні стежки

Фото
Укрінформ
В національному природному парку «Бузький Гард» на Миколаївщині відкрито дві нові екологічні стежки «Арбузинка» та «Актовський каньйон».

Про це повідомили у пресслужбі парку.

«На території Трикратського відділення Національного природного парку «Бузький Гард» облаштовано дві нові екологічні стежки «Арбузинка» та «Актовський каньйон». Це стало можливим завдяки проекту «Зірки Смарагдових скель», який впроваджується Фондом розвитку громадських організацій «Західноукраїнський ресурсний центр» спільно із Міністерством екології та природних ресурсів України за підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки», - йдеться в повідомленні.

Наразі проведено підготовчі роботи, планування маршрутів екостежок. На кожній стежці встановили стенди з картою маршруту, інформацією про кожну зупинку та правилами поведінки на них. Провели благоустрій природного джерела в Актовському каньйоні, поруч побудували навіс та лавки для відпочинку туристів.

Також зробили аналіз води з джерела, а ще розробили макети і надрукували буклети та листівки-путівники.

На думку розробників екостежок, однією з цікавинок маршруту є знайомство з рідкісною рослиною мерингією бузькою, яка не росте більш ніде у світі та не піддається вирощуванню у штучно створених умовах, та гвоздикою бузькою, яка росте лише на гранітах Українського кристалічного щита. А ще тут можна зустріти ящірку зелену, яка має тут найбільшу в Європі щільність популяції.

Читайте також: На Херсонщині серед туристів найпопулярніша «Асканія-Нова»

Національний природний парк «Бузький Гард» розташовано на території п’яти районів Миколаївщини. Він займає територію понад 6 тисяч га. В 2008 році увійшов до числа переможців загальнонаціональної акції «7 чудес України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-