ДАЗВ презентувало перший туристичний путівник Чорнобильською зоною

ДАЗВ презентувало перший туристичний путівник Чорнобильською зоною

Укрінформ
Державне агентство з управління зоною відчуження (ДАЗВ) представило пілотний проєкт першого путівника про Чорнобильську зону й шукає видавця для створення повноцінного накладу.

Про це сказав голова ДАЗВ Віталій Петрук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Була ініціатива створити перший путівник зоною відчуження, це перша спроба узагальнити напрацьоване... Державне агентство взяло собі за стратегію підтримувати ініціативи, що пов'язані з туризмом у зоні. Ми допомогли інституційно, з допусками, організацією. Ми готові підтримати з виданням, щоб хтось взяв на себе цю місію. Мені здається, продукт цікавий. Чекаю на англомовну версію", - сказав Петрук. 

За його словами, путівник розповідає про відомі та маловідомі місця зони, переважна більшість яких включена до стандартних маршрутів. 

Читайте також: Кількість туристів у Чорнобильській зоні зростає три роки поспіль - ДАЗВ

"Ми виходили з того, яким має бути класичний довідник для туриста. Приїжджаєш, бачиш розвалений будинок... А ось тут історія будинку, яка доля мешканців - це і є цікаво", - зазначив Петрук. 

Путівник також містить інформацію про унікальні промислові об'єкти, що споруджуються в зоні: новий безпечний конфайнмент, сховище відпрацьованого ядерного палива-2, нові інфраструктурні об'єкти ДП "НАЕК "Енергоатом", комплекс "Вектор".

"У нас поки є "пілот", путівник вийшов обмеженим накладом у 50 примірників. У перспективі ми знайдемо видавця і буде масовий наклад", - додав заступник голови громадської ради Державного агентства України з управління зоною відчуження Олександр Сирота. 

Фото: dazv.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-