Кількість туристів у Чорнобильській зоні зростає три роки поспіль - ДАЗВ

Кількість туристів у Чорнобильській зоні зростає три роки поспіль - ДАЗВ

Укрінформ
Кількість відвідувачів зони відчуження ЧАЕС збільшується три роки поспіль. Зокрема, в серпні цього року приїхали 14,7 тисяч туристів, що майже вдвічі більше, ніж за весь 2015 рік.

Про це поінформував голова Державного агентства України з управління зоною відчуження Віталій Петрук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас три роки поспіль зростає кількість відвідувачів зони відчуження. У 2015 році було вісім тисяч туристів, минулого року - 72 тисячі. Сьогодні вже 87 тисяч туристів, з яких 17 тисяч - українці, а понад 70 тисяч - іноземці", - сказав Петрук.

Він відзначив, що традиційно зону відчуження відвідують навесні й восени, але цього року попит на екскурсії спостерігався й влітку.

"Вплив серіалу "Чорнобиль" спостерігався в тому, що влітку не було провалу. Абсолютний рекорд - серпень цього року, коли приїхали майже 14,7 тисяч туристів. Ми розвиваємо інфраструктуру. На КПП "Дитятки" вже діє електронна система допуску, введені електронні квитки для туристів. Наразі є плани створювати інші об'єкти для зручного та легкого сприйняття всього того, що у нас є. Тим більше, є указ Президента, яким передбачено створення зручних умов для туристів", - додав голова ДАЗВ.

Читайте також: Серед туристів у Чорнобильській зоні – 80% іноземці

Петрук наголосив, що попри те, що зона відчуження є радіаційно забрудненою територією, її відвідування із дотриманням правил безпечне. Очільник ДАЗВ також нагадав, що агентство підписало меморандум з креативним агентством "Банда", спільно з яким розроблятиметься брендування зони відчуження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-