Тернопіль кличе на каву й «Обжинки»

Тернопіль кличе на каву й «Обжинки»

Укрінформ
У Файному місті в жовтні вперше влаштують два фестивалі: «Обжинки 2019», що пройде в парку Шевченка 4-6 жовтня, та «На каву і до кави в Тернопіль», який відбудеться 25-27 жовтня на Театральному майдані.

Про це повідомляє 20minut.ua.

«У жовтні в Тернополі мало заходів, тому знижується потік туристів. Тому ми організовуємо дві події, які допоможуть покращити цю ситуацію. В нас аграрний регіон, тож колись після завершення осінньо-польових робіт була традиція проводити обжинки, яку ми хочемо відновити», - розповідає директор Туристично-інформаційного центру Тернополя Тарас Ковальчук.

Так, вже 4-6 жовтня в парку ім. Т. Шевченка для тернополян і гостей міста проведуть фестиваль «Обжинки 2019». Він стартує з параду домашніх тварин. Особливістю заходу стануть конкурси на найкраще соління та квашення та на найсмачнішу консервацію за домашнім рецептом. Учасниками можуть стати всі охочі. Для цього досить зареєструватися на участь у конкурсах в Туристично-інформаційному центрі Тернополя й представити свою продукцію на фестивалі. Соління, квашення і домашню консервацію оцінюватиме експертне журі. Переможці отримають грошові призи за перше, друге і третє місця.

«6 жовтня навколо острівця «Чайка» ми проведемо Першу Тернопільську пивну милю. Учасники мають оббігти навколо острівця чотири кола, випиваючи пиво після кожного», - додав Ковальчук.

Під час фестивалю будуть різні забави, танці, співи тощо. Дійство завершиться спаленням опудала, яке захищало поля від шкідників.

Читайте також: На Прикарпатті влаштують фестиваль "Весела копиця"

А 25-27 жовтня на Театральному майдані відбудеться ще один фестиваль – «На каву і до кави в Тернопіль».

«На жаль, у Тернополі нема такого гастрономічного продукту, який можна було б взяти з собою до кави. Тому ми проведемо конкурс на найкращий рецепт тернопільського пляцка. Такий досвід вже є в Одеси, де створювали торт «Фонтан», коли жителі міста приносили свої рецепти і вироби на дегустацію, а журі визначало найкращий гастрономічний продукт. Суддями у Тернополі будуть найкращі шеф-кухарі України», - каже Ковальчук.

Також у межах цього фестивалю будуть змагання і конкурси серед кельнерів – на швидкість і на найкраще запам’ятовування замовлень. Організатори запросили людину-рекордсмена із запам’ятовування. Він проведе майстер-клас для офіціантів. Учасники отримають грамоти, а переможці – медалі та грошові винагороди.

На Театральному майдані розмістять намети Туристично-інформаційного центру та один великий намет площею 100 квадратних метрів, в якому проведуть змагання, майстер-класи та конкурси.

Участь у фестивалі «На каву і до кави в Тернопіль» можуть взяти як професіонали, так і любителі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-