Охочим пропонують безкоштовно з'їздити до Антарктиди

Охочим пропонують безкоштовно з'їздити до Антарктиди

Фото, відео
Укрінформ
Сервіс із бронювання житла Airbnb пропонує п'ятьом добровольцям безкоштовно відправитися до Антарктиди в складі дослідницької експедиції.

Про це пише Lonely Planet.

«Якщо ви хочете дослідити крижані рубежі нашої планети, ви можете подати заявку на участь у проєкті Antarctic Sabbatical від Airbnb в партнерстві з некомерційною організацією Ocean Conservancy. На чотири тижні в листопаді й грудні ви приєднаєтеся до науковиці Кірсті Джонс-Вільямс і чотирьох інших добровольців у дослідницькій експедиції, що вивчатиме вплив людини на екосистеми Антарктиди. Всі дорожні витрати, харчування та проживання будуть покриті під час вашої подорожі найізольованішим континентом на Землі», - йдеться в повідомленні.

Щасливчики пройдуть двотижневий тренінг в Пунта-Аренасі (Чилі), що містить базові знання з гляціології, відбору проб у польових умовах, а також практичні навички роботи з лабораторним обладнанням. Після навчання експедиція відправиться досліджувати наявність мікропластику в Антарктиді.

«Більшість людей думають про Антарктиду як про незайманий та ізольований континент, але останні дані показують, що забруднення пластиком торкається навіть найвіддаленіших місць. Ця експедиція допоможе нам краще зрозуміти, якими шляхами мікрочастинки пластику потрапляють в такі ділянки нашої планети, як Антарктида, і дасть змогу нам вчасно зробити акцент на нашій спільній відповідальності щодо захисту природи», - говорить Джонс-Вільямс.

Упродовж 10 днів учасники житимуть і працюватимуть в Union Glacier Camp. Але в перервах між відбором зразків снігу можна буде покататися на снігоходах і фетбайках, відвідати Південний полюс, побачити льодопад Дрейка, крижані скелі й острів Елефант.

Після повернення до Чилі можна буде продовжити вивчення екології Антарктиди й навіть стати послом щодо захисту океанів, розповідаючи світові про те, як допомогти мінімізувати наш загальний "пластиковий слід".

Читайте також: Туристи можуть переночувати в замку з "Абатства Даунтон"

Для участі треба бути повнолітнім (-ю) і жителем однієї із зазначених в описі країн. Заявки приймають до 8 жовтня. 

Фото: Airbnb

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-