У Херсоні презентували національний путівник з інтегрованим аудіогідом

У Херсоні презентували національний путівник з інтегрованим аудіогідом

Укрінформ
На засіданні колегії Херсонської ОДА презентували перший національний путівник з інтегрованим аудіогідом.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Маю за честь презентувати вам перший національний путівник з інтегрованим аудіогідом… У 2019 році наш аудіогід став найкращим інноваційним рішенням для музеїв і отримав підтримку від Українського культурного фонду", - зазначив співзасновник ТОВ «Агов» Володимир Мальчіков.

Програмний продукт складається з мобільного додатку-путівника "Агов” для iOS та Android-систем та адміністративного сайту для керування.

Під час реєстрації нового музею алгоритм утворює новий робочий простір "Бек Офіс", в якому оператор самостійно створює експонати, виставки, публікує новини або події, які заплановані найближчим часом у музеї. Кожна вкладка має свої особливості, зазначив Мальчіков.

За його словами, перша вкладка "Огляд" містить базову інформацію про музей: адреса, телефон, сайт тощо. "Статистика" – це вкладка з інформацією про те, скільки людей, які скористалися аудіогідом, відвідали музей, даними щодо популярних експонатів, порівняльними значення та метриками, динамічними значеннями. Вкладка "Категорії" – для роботи з виставками з можливістю архівувати, видаляти, додавати та редагувати.

Читайте також: На Херсонщині діджиталізують сферу туризму

"Експонати", за інформацією розробників, – це найцікавіша вкладка, в якій відбувається робота з інформацією про експонат. Та найважливіше, що саме тут відбувається автоматичний синтез мови, який упродовж хвилини інтегрує експонат з аудіофайлом в аккаунт музею у мобільному додатку.

"Унікальність мобільного додатку в тому, що він належить до категорії Enterprise, код написано "з нуля" українськими програмістами. Ми єдині в Україні та в світі, хто професійно навчає «робота» говорити українською мовою за ліцензією Google Text to speech. Можливо, саме наші алгоритми будуть звучати у сервісах Google під час відтворення української мови. Для створення аудіодоріжки не потрібні актори, аудіофайл експонату генерується автоматично. В Україні продукту такого рівня та потенціалу для туризму та культури на сьогодні не робить жодна відома нам ІТ-компанія", - зазначив Мальчіков.

Як ідеться в описі додатку "Агов", – це інноваційний туристичний путівник з найбільшою базою цікавих місць, відсутністю реклами та обов'язкової реєстрації. У ньому зібрані найпотрібніші інструменти для організації подорожі або відпочинку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-