Сад панд і рожеві фламінго: Фестиваль китайських ліхтарів пройде в Харкові

Сад панд і рожеві фламінго: Фестиваль китайських ліхтарів пройде в Харкові

Укрінформ
У Харкові 4 жовтня стартує міжнародний "Фестиваль гігантських китайських ліхтарів", що триватиме місяць і представить 30 гігантських інсталяцій.

Про це повідомляє "Слобідський край"

"Над усіма інсталяціями працювали спеціально запрошені фахівці з Китаю, а також команда організаторів фестивалю в Україні. Під час монтажу було використано понад 15 тисяч лампочок та 2,5 кілометрів шовку, а саме встановлення тривало близько двох тижнів", – розповів організатор фестивалю Денис Погорєлко.

Зокрема, на гостей заходу чекають сади панд, оленів і райських птахів, барвисті фігури рожевих фламінго — загалом 30 гігантських інсталяцій, які розкривають історію та культуру таємничого Китаю. Центральною фігурою виставки стане 40-метровий вогнедишний дракон.

Організатори фестивалю пояснюють, що це не запуск небесних ліхтариків, які негативно впливають на навколишнє середовище, а зовсім нешкідливі фігури з шовку, що світяться в темряві.

Читайте також: У Харкові влаштують квест за таємним маршрутом

Фестиваль триватиме до 3 листопада. Він проходитиме щоп'ятниці та щовихідних на території парку для всієї родини "Літопарк" (вул. Сумська, 81 (парк Горького). Окрім світлових інсталяцій, програмою заходу передбачено шоу-програму, виступи українських та китайських артистів, фаєр-шоу, тематичні майстер-класи, а також дегустування страв традиційної китайської кухні, відвідування справжньої чайної церемонії.

Вхідний квиток на фестиваль коштуватиме: для дорослих 150 грн, дитячий від 7 до 14 років – 100 грн, для дітей до 7 років – безкоштовно.

Нагадаємо, раніше Фестиваль китайських ліхтарі пройшов у Києві та Одесі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-