Банкрутство Thomas Cook: Британія почала повертати з-за кордону туристів

Банкрутство Thomas Cook: Британія почала повертати з-за кордону туристів

Укрінформ
Уряд Британії почав повертати з-за кордону клієнтів британського туроператора Thomas Cook, що оголосив про банкрутство та ліквідацію.

Про це повідомляє ВВС.

“Перші з 155 тис. британських туристів повертаються додому після того, як туроператор Thomas Cook оголосив про банкрутство в понеділок”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, британському уряду необхідно провести найбільшу в мирний час репатріацію громадян. Операцією під назвою "Маттерхорн" займається Управління цивільної авіації Великої Британії (CAA). Її вартість становитиме приблизно 100 млн фунтів ($124 млн).

Близько 16 тисяч відпочивальників мали повернутися до своїх домівок в понеділок. Уряд сподівається доправити принаймні 14 тисяч з них додому чартерними рейсами. Перші туристи сьогодні вже повернулися додому.

Частина пасажирів, що намагається дістатися додому, повідомляють про черги і збої в аеропортах, в той час як інші скаржаться, що їх залишили в невіданні.

Загалом CAA зафрахтувало 45 літаків, щоб доправити клієнтів додому з Центральної Америки і Туреччини. У понеділок ці літаки здійснять рейси за 64 маршрутами.

Читайте також: Банкрутство туроператора Thomas Cook зачепить 600 тисяч відпочивальників

Як повідомлялося, найстаріша у світі туристична компанія Thomas Cook 23 вересня оголосила про банкрутство після того, як напередодні уряд відмовився втрутитися в ситуацію та надати фінансування, а переговори з приватними інвесторами про додаткове вливання коштів завершилися невдачею. Thomas Cook, яка існує вже 178 років, потребувала ще 200 мільйонів фунтів стерлінгів на додаток до 900 мільйонів, про отримання яких компанія вже домовилася в межах рекапіталізації.

Внаслідок банкрутства компанії близько 22 тисяч співробітників у всьому світі залишаться без роботи, з них дев'ять тисяч - у Великій Британії.

Загалом, банкрутство Thomas Cook зачепить понад 600 тисяч клієнтів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-