День туризму у Славському відзначать веловечіркою посеред гір

День туризму у Славському відзначать веловечіркою посеред гір

Укрінформ
У Славському на Львівщині 28 вересня відсвяткують Всесвітній день туризму сходженням на гору, відкриттям велотраси та вечіркою. 

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

«З метою популяризації гірських територій Львівської області як потужних осередків велотуризму, а також постійного розвитку активного та здорового відпочинку та веломандрівок серед українців цього року з нагоди відзначення Всесвітнього дня туризму організатори події запланували активні заходи посеред гір у смт Славське», - йдеться в повідомленні.

Програма з відзначення свята передбачає відкриття MTB-велотраси на горі Погар. Учасники заходу здійснять сходження на гору, де відбудеться офіційна церемонія. Рівень складності траси завдовжки 2,14 км є низьким, вона має 24 трампліни. Велотраса споруджена з використанням рельєфу, що існує, з поворотами-контруклонами та облаштуванням на ній близько 30 різнопланових дерев’яних та земляних конструкцій: трамплінів типу «дроп», «двогорбий трамплін», «волрайд», «трамплін зі столом», «поворот з контрухилом», а також необхідних дерев’яних конструкцій.

«Велотраса призначена  для любителів екстремального катання на гірському велосипеді і використовується як місце проведення велозмагань MTB. Будівництво велотраси здійснено в межах проєкту регіонального розвитку «Велокарпатія: розвиток інфраструктури для велотуризму на Львівщині», який реалізовується за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу, з обласного та місцевого бюджетів», - розповіла керівник управління туризму та курортів Львівської ОДА Наталя Табака.

Читайте також: Бій подушками й вареник-фест: у Чернівцях влаштують туристичний тиждень

В межах проєкту триває будівництво велодоріжки від смт Славське до с. Волосянка завдовжки 6,8 км з облаштуванням стартової і фінішної локацій, а також буде розроблено велоквест згідно з маршрутом велодоріжки.

Разом із командою On3Wheel організують підйом на Погар і для людини з інвалідністю завдяки спеціальному візку-джульєтка.

За словами організаторів, на горі влаштують активну веловечірку: велопікнік з інтерактивами, показові виступи з велотріалу під музичний супровід Dj Seve Clain. А ввечері для гостей та жителів Славського відбудеться концерт гурту «Скрябін» & Юркеш та виступ рок-гурту «Джеки» на Співочому полі.

Для охочих долучитися до події організують трансфер Львів – Славське – Львів, але необхідно попередньо зареєструватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-