На Вінниччині автору саундтреку фільму

На Вінниччині автору саундтреку фільму "Вогнем і мечем" присвятять фестиваль

Укрінформ
У селі Махнівка Козятинського району Вінницької області в суботу, 21 вересня, відбудеться фестиваль "Гей, соколи!", присвячений автору однойменної пісні Тимку Падурі.

Як повідомляє Vlasno.info, організатори обіцяють шквал вражень та насичену програму дійства.

Розпочнеться фестиваль опівдні з урочистого заходу на могилі Тимка Падури. Її зовсім нещодавно віднайшов дослідник Микола Купчик, який став автором книги "Стежками Тимка Падури". Одразу після урочистого вшанування, о 13.00, учасників запросять на презентацію цього видання та автограф-сесію від автора.

Офіційне відкриття фестивалю відбудеться о 14.00. Сцену та всі основні локації буде розміщено на махнівському стадіоні. Одразу ж після відкриття стартує танцювальний флешмоб "Гей, соколи!".

У межах концертної програми виступлять, зокрема, аматорські колективи Козятинського району й Вінницької та Житомирської областей. А о 18.00 відбудеться спільне виконання всіх колективів пісні "Гей, соколи!". Після цього на відвідувачів фестивалю чекають виступи лірників, кобзарів, волинкарів, торбаністів та інших музикантів.

Читайте також: Бій подушками й вареник-фест: у Чернівцях влаштують туристичний тиждень

О 19.30 фестивальна сцена перетвориться на кінозалу, й охочі зможуть побачити художні замальовки з життя композитора та співака Тимка Падури в фільмі, знятому за книгою Миколи Купчика.

На вечірню сцену вийдуть рок-гурти, у складі яких зазвучать також партії народних інструментів: "Гуляйгород GG", бойківський панк-етно-рок-гурт "Медовий полин", "Широкий лан". Хедлайнером фестивалю стане відомий рок-гурт "Чумацький шлях".

Під час фестивалю працюватимуть тематичні локації від дизайнера Ірини Комісаренко: "Українське козацтво XVII ст.", "Польське військо та побут польський", "Старовинні українські народні музичні інструменти", "Сільський побут ХІХ ст.", "Галявина хлібороба ХІХ ст.", "Скарби української народної творчості", "Вишиваємо портрет Тимка Падури", виставка картин "Махнівка ХІХ ст. очима художників", виставка музеїв Вінниччини та інші локації.

Читайте також: Сумщина запрошує туристів до світу кролевецьких рушників

Також цього дня буде відкрито Культурно-туристичний центр у Махнівці, в якому розпочнеться вишивання портрету Тимка Падури – першого експонату майбутнього музею, присвяченого митцю.

Тимко Падура – польсько-український поет, композитор та торбаніст. Брав участь у польському Листопадовому повстанні 1830-1831 років, бився у загоні Вацлава Жевуського. Його найпопулярнішим твором польською мовою є пісня "Гей, соколи!", яка звучить у фільмі Єжи Гофмана "Вогнем і мечем". Деякий час композитор мешкав у Махнівці на Вінниччині. Помер у 1871 році у Козятині в маєтку свого друга Миколи Васютинського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-