На

На "Ярмарку в Делятині" частуватимуть стравами різних країн

Укрінформ
На Івано-Франківщині 22 вересня відбудеться фестиваль "Ярмарок в Делятині", для гостей якого підготували танцювальні, музичні майстер-класи, частування смаколиками кухонь різних країн, видовищну ходу.

Про це повідомляє пресслужба Делятинської громади. 

"На святі (фестивалі "Ярмарок у Делятині" – ред.) ви зможете навчитися танцювати священний гуцульський чоловічий танець Аркан, скуштувати карпатських медів, сирів та різних смаколиків, придбати  вироби місцевих майстрів, вишиванки та сувеніри. Насолодіться видовищною фестивальною ходою, парадом-показом вишиванок, отримайте майстер-класи від народних майстрів з гончарства, писанкарства, мікровишивки, плетення кошиків з ліщини, виробів з воску, з виготовлення сопілок, гри на народних музичних інструментах", – йдеться в повідомленні. 

Гастрономічна програма фестивалю запропонує скуштувати національні страви лемків, єгиптян, йорданців, азербайжанців та представників інших культур, національностей, етногруп, країн. Вони завітають на фестиваль у межах проєкту "Зміцнюємо громади, об’єднуючи Україну".

Свою самобутність, багатство культури, традицій та майстерність жителів представлять села, які входять до складу громади. Крім того, заплановано виступи  етноколективів  області та Заслужених артистів України Олесі Пасічняк і Миколи Савчука.

Читайте також: Сумщина запрошує туристів до світу кролевецьких рушників

На шанувальників спорту чекають спортивні  змагання з армреслінгу та піднімання гирі, а також знайомство з кіокушинкай карате.

У межах фестивалю в краєзнавчому музеї відбудеться конференція "Популяризація історико-культурної спадщини Делятинської ОТГ", на яку запрошені відомі науковці.

А в новозбудованому храмі відкриють виставку робіт місцевих художників, скульпторів, малюнків на гуцульську тематику та фотографій місцевих краєвидів, проведуть фотоекскурс краєзнавчим музеєм Делятина. Крім того, для учасників фестивалю пролунає відеопривітання з польського міста Єжева.

На поціновувачів художнього слова  чекає зустріч з письменниками  краю, серед яких Тарас Прохасько, Євген Баран, Іван Гаврилович, Роман Киселюк та інші.

Ввечері організатори запрошують усіх охочих до танцю. Для гостей гратиме «Ad Libidum», а на молодь чекають танці просто неба.

Фото: @deliatyn

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-