На Північному полюсі відкриють готель

На Північному полюсі відкриють готель

Укрінформ
Незвичайний готель відкриє свої двері на Північному полюсі в 2020 році. Його постояльці ночуватимуть у скляних іглу з підігрівом.

Про це пише CNN Travel.

"У квітні 2020 року в найпівнічнішому місці світу відкриється тимчасовий готель, що запропонує незабутні враження для шукачів пригод. Вікно з краєвидом на південь – гарантовано", – йдеться в повідомленні.

Готель North Pole Igloos складатиметься з 10 купольних будиночків з підігрівом, в яких гості зможуть спати під зорями й спостерігати за північним сяйвом на льодовику посеред Північного Льодовитого океану.

Вартість послуг – 95 тисяч євро. В цю ціну увійдуть дводенне перебування на Свальбарді (Шпіцбергені), переліт на вертольоті на Північний полюс і назад, ночівля в готелі North Pole Igloos, а також харчування та послуги гіда.

Читайте також: Неймовірна дикість Норвегії, або Як вполювати північне сяйво

Північний полюс недоступний більшу частину року, але до нього можна дістатися на вертольоті в квітні й на кораблі в червні та липні. Щорічно його відвідують лише близько 1 000 мандрівників. Під час таких експедицій туристи змушені проживати в наметах і приносити з собою все обладнання, необхідне для забезпечення безпеки в агресивному замерзлому середовищі.

"Північний полюс впродовж багатьох років є одним із найбільш ексклюзивних туристичних напрямків у світі, але там поки немає гарних і зручних засобів розміщення. Ми хочемо привести зручності в екстремальні умови", - зазначають у туристичній компанії Luxury Action, яка стоїть за появою готелю.

В компанії говорять, що готель буде мобільним і зможе змінювати своє місце розташування відповідно до погодних умов.

Творці North Pole Igloos також сподіваються, що мандрівники, отримавши унікальні враження від Північного полюса, зможуть стати своєрідними посланцями й допомогти підвищити обізнаність про наслідки зміни клімату в регіоні.

Фото: Luxury Action

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-