Українські маяки стануть доступними для туристів

Українські маяки стануть доступними для туристів

Укрінформ
На маяки України відтепер пускатимуть туристів, щоб ті могли ознайомитися з роботою об’єктів, від яких залежить безпека мореплавства. Поки для відвідування доступно чотири маяки.

Про це заявив міністр інфраструктури України Владислав Криклій, повідомляє пресслужба відомства. 

«Маяки України відтепер не тільки забезпечуватимуть безпеку на морі, а й гостинно прийматимуть у себе туристів. Таке рішення прийнято на основі світової практики, адже маяки це не тільки навігаційні об’єкти, а й культурна та історична спадщина України», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що до Міністерства інфраструктури України надходило багато звернень з проханням відкрити маяки для відвідування.

Наразі для відвідування доступні Воронцовський маяк у м. Одеса, Сіверсів Передній маяк у м. Миколаїв, Генічеський та Станіслав-Аджигольський Задній маяки у Херсонській області. Згодом у Мініфрастурктури планують розширити цей перелік.

Читайте також: Джарилгацький маяк – між Токіо й Парижем

Чиновники запевняють, що такі заходи не перешкоджатимуть роботі маяка, адже для туристів відведено певний час у вихідні дні.

Варто зазначити, що Міжнародна асоціація навігаційного забезпечення мореплавства та маякових служб, членом якої є Україна, рекомендує вживати заходи щодо збереження і маркетингу історичних маяків, інформування громадськості про роль маяків як об’єктів, які забезпечують безпеку мореплавства у водах України. Популяризація маяків дає можливість інформувати громадськість про обов’язки держави щодо навігаційно-гідрографічного забезпечення мореплавства, захисту морського середовища, пошуку і рятування на морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-