На Рів­ненщині розробляють туристичний проєкт

На Рів­ненщині розробляють туристичний проєкт "Медове коло"

Фото
Укрінформ
Мережу маршрутів туристичного проєкту "Медове коло" розробляють фахівці у Рівненській області. Для цього організують експедиції для збору цікавої інформації для проєкту.

«Медове коло» - це туристична локація, що об’єднує територію Рівненського, Костопільського, Березнівського, Корецького та Гощанського районів. В рамках реалізації туристичного проєкту в селі Хотин відбулася перша робоча зустріч представників влади, бізнесу та задіяних громад, де йшлося про мету проєкту, заходи та очікувані результати. ­­Організатори розповіли, що в рамках проєкту організують понад 10 експедицій для збору та систематизації інформації про туристичні цікавинки території», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що це будуть не лише знані об’єкти Рівненщини, а й маловідомі. Буде створено 4 локальні маршрути: у Деражненській, Шпанівській, Березнівській та Соснівській громадах.

Проєкт «Медове коло. Активізація громад» фінансується й з обласного бюджету, адже є переможцем конкурсу проєкт розвитку територіальних громад.

Рівненщина посідає лідируючі позиції не тільки з написання проєктів, а ще й з отримання на них фінансування. Ще один з проєктів, які мають фінансування - «Створення інфраструктури туристичного Зеленого шляху «Медове Коло» біля с.Шпанів Рівненського району».

Важливою метою створення Зеленого шляху «Медове коло» є стимулювання розвитку підприємництва до туристичної діяльності. Як розповів керівник проєкту «Медове коло. Активізація громад» Юрій Ойцюсь, це підхід до комплексного розвитку території.

Читайте також: На Рівненщині збільшують ОТГ за рахунок сусідніх сіл

Відтак, кожен із жителів найменшого населеного пункту території «Медове коло» зможе запропонувати унікальну послугу для туристів – сувенірна продукція, екопродукти, екскурсійні, побутові послуги, прокат тощо – та стати рушієм розвитку громади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-