На Хортицю запустили тролейбус

На Хортицю запустили тролейбус

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі розпочав курсувати туристичний тролейбусний маршрут №1 на острів Хортиця, де розташовано однойменний національний заповідник.

Про це повідомляє Туристично-інформаційний центр Запоріжжя в Facebook.

"Сьогодні почав працювати новий тролейбусний маршрут №1 "Пл. Профспілок – Турбаза "Хортиця". На маршруті курсує 2 нових тролейбуси з автономним ходом. Частину маршруту вони проїжджають без контактної мережі, а під час руху – заряджаються від неї. Вартість проїзду - 4 грн", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в Запорізькій міській раді, нові тролейбуси обладнані спеціальним пандусом і пристосовані для проїзду людей з обмеженими можливостями. Місткість салону – 100 пасажирів.

Читайте також: На Хортиці відтворять старовинні ритуали під час нічної екскурсії

"Цей маршрут був запланований міською цільовою програмою розвитку транспорту і сталої роботи КП "Запоріжелектротранс". До того ж, це має посприяти вирішенню проблеми підвозу співробітників Національного заповідника "Хортиця", містян і гостей міста, які бувають тут як туристи", - розповів представник управління з питань транспортного забезпечення Запорізької міської ради Ілля Жуков.

Перший тролейбус виходить на лінію о 5:50 від зупинки "Пл. Профсоюзів", останній рейс відправляється з острова Хортиця о 19:30.

Фото: zp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-