Аеростати, новинки в зоопарку, книги й ретроавто: що підготував День Черкас

Аеростати, новинки в зоопарку, книги й ретроавто: що підготував День Черкас

Укрінформ
На День міста Черкас гостей свята чекають польоти на повітряних кулях, перегони на "Запорожцях", зустрічі з письменниками, бізнес-гра "Продати за 60 секунд" і відкриття унікальної експозиції копитних тварин.  

Програму святкування оприлюднила пресслужба Черкаської міської ради. 

"Цього року Черкасам виповнюється 733 роки. Традиційно святкування припадає на треті вихідні вересня. Нинішнього року День міста відзначатиметься у Черкасах 14-15 вересня. На всіх очікують яскраві виставки, спортивно-ігрові заходи", - йдеться в повідомленні.

На трьох локаціях вранці й увечері 13-15 вересня в межах родинного науково-розважального фестивалю "Мрія-Фест" та за партнерства з Міжнародним повітроплавним фестивалем "Монгольф'єрія" відбуватимуться польоти на аеростатах. Окрім розваг, фест познайомить гостей із "мандрівною наукою" від науковців Харківського університету ім. В. Н. Каразіна, запропонує майстер-класи з рукоділля, ліпки, малювання, створення коміксу та анімації, локації різного спортивного спрямування. Крім того, діятиме музична сцена, серед виконавців якої будуть Navka, Freel, Xac, Ivan Navi, додали в міськраді.

14 вересня о 12.00 у міському зоологічному парку стартує урочисте відкриття оновленої  експозиції "Олені і зубри".

Читайте також: Вінниця цієї суботи відзначить 656-й день народження

Із 11.00 до 17.00 черкащан і гостей чекатимуть у "Містечку USAID". Як повідомлялося раніше, тут консультуватимуть відвідувачів з питань виходу бізнесу на міжнародні ринки, можливостей експорту товарів та послуг в країни ЄС, надаватимуть безоплатні юридичні консультації з питань звернення до суду та захисту прав постраждалих від конфлікту та внутрішньо переміщених осіб. Молодь зможе спробувати свої сили у пітчингу, в бізнес-грі "Продати за 60 секунд", дізнатися про можливості стажування у Верховній Раді України, взяти участь в арт-майстерні "Розпис екосумки" тощо.

У сквері біля Центральної бібліотеки ім. Лесі Українки на книжковому фестивалі BookFest відбудеться презентація книги Василя Шкляра "Характерник" і автограф-сесія письменника; зустрічі з Ларисою Ніцой, Іваном Андрусяком та іншими літераторами. У програмі фестивалю також виставки-ярмарки книжкових магазинів та місцевих видавництв, літературні конкурси, вікторини тощо.

У неділю, 15 вересня, о 12.00, за повідомленням Автомобільного клубу "Черкаси", відбудеться традиційна акція "Крутий спуск". Під час її проведення влаштують перегони на саморобних машинках без двигунів, які котитимуться Замковим узвозом униз до Долини троянд на березі Дніпра. Після визначення переможців у цих змаганнях почнуться перегони ретроавтомобілів марки "Запорожець". Замковим узвозом (але вже у зворотному напрямку) помчить кавалькада автівок, які до участі у перегонах власноручно відреставрували студентські команди шести навчальних закладів області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-