Вулична виставка у Львові пропонує “мандрівку” до давньоруського городища

Вулична виставка у Львові пропонує “мандрівку” до давньоруського городища

Фото
Укрінформ
У Львівському ”Парку на валах” відкрили виставку, що дає змогу “відвідати” одне з найбільших городищ Східної Європи — давній Пліснеськ.

Тут археологи презентували попередні результати проекту з комп’ютерної реконструкції та створення 3D-моделі унікального слов`янського та древньоруського укріплення площею понад 250 га, повідомляє пресслужба ЛОДА.

Проект має на меті відтворення процесів виникнення, розбудови й занепаду житлово-господарської, виробничої забудови, фортифікацій середньовічного Пліснеська впродовж різних періодів його розвитку.

Читайте також: Закарпатський кіфлик відлили з бронзи

Нагадаємо, Пліснеський археологічний комплекс – це унікальна сукупність різночасових пам'яток, насамперед середньовічної доби, які нині перебувають на території та в околицях села Підгірці Бродівського району Львівської області. До складу комплексу входять давньослов'янський культовий центр кінця VІІ–Х ст., слов'янське городище ІХ–Х ст., літописне місто ХІІ–ХІІІ ст. (згадане у “Слові о полку Ігоревім”), курганний могильник ХІ — поч. ХІІ ст. (тут поховані варязькі дружинники) та Підгорецький, здавна іменований як Пліснеський, монастир. З 15 вересня 2015 року комплекс входить до складу Історико-культурного заповідника “Давній Пліснеськ”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-