Гостей Balzac Weekend пригощатимуть вином із бальзаківського погреба

Гостей Balzac Weekend пригощатимуть вином із бальзаківського погреба

Укрінформ
На території садиби Ганських у селі Верхівня на Житомирщині, де в середині XIX століття кілька років жив відомий французький письменник Оноре де Бальзак, 21 вересня відбудеться Balzac Weekend, гості якого матимуть змогу дегустувати вина із бальзаківського погреба.

Про це йдеться на сторінці заходу в Facebook.

"Як щодо провести вихідні у стилі Бальзака? Поїхати у Верхівню в садибу Ганських, де проживав відомий письменник, там відвідати кімнати та експозиції, що раніше були закриті для широкого загалу. Скуштувати вино з винного погреба Бальзака. Стати глядачем театралізованого дійства. Друзі, це все буде можливо 21 вересня на Balzac Weekend", - повідомляють організатори.

Зазначається, що гостям свята запропонують музично-розважальну програму, в якій братимуть участь артисти з Франції, Польщі та України, художню виставку "Бальзак очима українців".

Крім того, під час заходу проходитимуть квести для дітей та дорослих, екскурсії, пісочне шоу, майстер-класи, діятиме дитячий майданчик, а також буде нагода зробити світлини у фотозонах та посмакувати стравами на фудкортах.

Читайте також: На Закарпатті провели традиційний фестиваль “Гуцульська бриндзя”

Як повідомлялося, в Україні до 220-річчя від дня народження Оноре де Бальзака організували Balzac Fest, заходи у межах якого проходять у Києві, Житомирі, Бердичеві та Верхівні.

Оноре де Бальзак проживав у маєтку Евеліни Ганської у Верхівні, який він називав Лувром, упродовж трьох років, починаючи з 1848. Бальзак і Ганська після 17 років листування одружилися в костелі святої Варвари в Бердичеві. У маєтку Ганської Бальзак написав п'єсу "Мачуха", працював над "Депутатом від Арсі", "Мадмуазель де Віссар, або Франція за часів Конституції", "Дрібними буржуа", "Жінкою-письменницею".

Фото: drymba.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-