На Сумщині створили унікальний туристичний об’єкт - командний бункер Люфтваффе

На Сумщині створили унікальний туристичний об’єкт - командний бункер Люфтваффе

Укрінформ
На Сумщині створили унікальний туристичний об’єкт «Щоб ніколи знову» - командний бункер Люфтваффе повітряних сил Третього Рейху.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив начальник відділу промоції та туризму Сумської ОДА Юрій Гладенко.

«Мова йде про фортифікаційну споруду, а саме - командний бункер Люфтваффе повітряних сил Третього Рейху, що існував з 1933 до 1945 року в нацистській Німеччині. Він був збудований у місті Конотоп в часи Другої світової війни німецькими військами для забезпечення захисту свого командування. Наразі у світі існує лише два туристичні об’єкти такого типу: «Бункер оборони Кенінгсберга під командуванням Ляша» та бункер в місті Конотоп. Екскурсії будуть організовані таким чином, щоб передати нащадкам пам'ять про те, яку неймовірну ціну українці сплатили за мир і свободу», - зазначив Гладенко.

За його словами, експозиція побудована за хронологічно-тематичним принципом і складається з 5 розділів. Її відвідувачі матимуть змогу ознайомитися як з довоєнною історією Конотопського аеродрому, так і власне з самим бункером.

Читайте також: У Польщі відкрили пам’ятник львівським пілотам

Відкриття туристичного об'єкта, який створено на території відділу Конотопського міського краєзнавчого музею ім. О. Лазаревського «Музей авіації», для широкого загалу відбудеться 7 вересня.

Фото: konotop.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-