На Житомирщині діятиме фестивальна

На Житомирщині діятиме фестивальна "Олевська республіка"

Укрінформ
У Житомирській області впродовж 6-8 вересня триватимуть всеукраїнський патріотичний фестиваль "Олевська республіка" та фестиваль учнівської молоді "Стежками Тараса Боровця".

Про це йдеться на сторінці "Патріотичний фестиваль на Поліссі "Олевська республіка" в Facebook

"6-8 вересня на урочищі "Хутір Радоробель" (с. Хмелівка Олевського району – ред.) проходитиме Всеукраїнський патріотичний фестиваль "Олевська республіка" та Всеукраїнський патріотичний фестиваль учнівської молоді "Стежками Тараса Боровця", - йдеться у дописі.

Зазначається, що в межах фесту "Стежками Тараса Боровця" учні шкіл Олевської громади й інших районів Житомирщини й Рівненщини таборуватимуться на локації та змагатимуться в конкурсах.

Крім того, на "Олевській республіці" виступатимуть Тартак, ХАС, Banderstadt ZP, Орелі, Варйон, Ukiez, PoliКарп, Телері, Ігор Васильчук. Завершиться свято вогняним шоу.

Читайте також: Дегустації та поїдання винограду на швидкість: Львів запрошує на "Галицьку лозу"

Організатори також запланували виставку сучасної військової техніки та стрілецького озброєння, експозицію плакатів із зображенням військових діячів армії УНР, презентацію патріотичної літератури, майстер-класи з традиційних танців та виставку виробів народних умільців.

Фестивальна програма стартує у п’ятницю, 6 вересня, о 18.00.

Тарас Боровець (псевдонім Бульба) – діяч українського повстанського руху в роки Другої світової війни, засновник УПА "Поліська Січ".

Олевська республіка – локальне державне утворення, що проіснувало в Олевському районі Житомирщини з серпня до листопада 1941 року.

Фото: olevsk-gromada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-