Запоріжжя фестивально частуватиме домашньою консервацією

Запоріжжя фестивально частуватиме домашньою консервацією

Укрінформ
У Запоріжжі 14 вересня відбудеться V Всеукраїнський фестиваль консервації.

Про це повідомляє Туристично-інформаційний центр міста.

"Вже 14 вересня десятки виробників оригінальних домашніх заготівок та здорових продуктів представлять свої доробки на смачному фестивалі консервації. Цього року відбудеться вже V Всеукраїнський фестиваль консервації. У день фестивалю на площі Маяковського в Запоріжжі відбуватиметься безперервний концерт та смачний ярмарок. На гостей свята чекають майстер-класи, фотозона, дегустації, фудзона, конкурси", - йдеться в повідомленні. 

Крім того, гості заходу зможуть спробувати та придбати унікальні конфітюри, екочіпси, вирощені з любов’ю чаї, крафтові смаколики, мед та оригінальні медові муси, авторські сири, запашні олії, цукати та пастилу, соуси, спеції й приправи.

Читайте також: На фестивалі в Житомирі збираються встановити пивний рекорд

Як зазначають у ТІЦі, такого фестивалю немає ні в Україні, ні за її межами. Це підтвердила Торгово-промислова палата, в результаті чого фестиваль отримав відповідний сертифікат, оформлений товарний знак.

Захід вже встиг встановити декілька рекордів. Так, у 2016 році на фестивалі було офіційно встановлено рекорд України зі збору консервації: 1762 кг 100 г домашньої консервації, зібраної на благодійні потреби. Досягнення внесено до Книги рекордів України.

За чотири роки Всеукраїнський фестиваль домашньої консервації зібрав близько 30 тисяч відвідувачів і понад 800 учасників, понад 5 т консервації було зібрано й передано на благодійні потреби.

Читайте також: На гастрофестивалі в Коростені обиратимуть найсмачніші й найдешевші деруни

Серед учасників заходу вже були майстри крафтової консервації з Києва, Тернополя, Харкова, Дніпра, Трускавця, Херсона, Полтави, Запоріжжя та Запорізької області: Мелітополя, Вільнянська, Токмака та інших міст і селищ. Географія розширюється щороку.

"Фестиваль розвивається до масштабів по-справжньому всеукраїнського заходу. На нього спеціально приїжджають туристи, про що свідчать екскурсоводи, які привозять на захід туристичні групи", - інформують в Туристично-інформаційному центрі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-