На закарпатському фестивалі готуватимуть ексклюзивні страви з бриндзі

На закарпатському фестивалі готуватимуть ексклюзивні страви з бриндзі

Укрінформ
У Рахові, що на Закарпатті, в неділю, 8 вересня, відбудеться фестиваль "Гуцульська бриндзя", під час якого всіх охочих навчатимуть готувати нетрадиційні сучасні страви з цього найпопулярнішого в Карпатах сорту сиру.

Про це повідомляє Туристично-інформаційний центр "Турінформ Закарпаття". 

"Десяток страв, в основі яких є гуцульська бриндзя, майстер-класи, дегустація, сучасне бачення кулінарії представлять на фестивалі в Рахові 8 вересня. На "Гуцульській бриндзі" буде презентовано найкращу продукцію вівчарів з полонинських господарств Рахівщини", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що для популяризації гуцульської бриндзі відомий бренд-шеф зі Львова Сергій Пожар проведе майстер-клас "Вишукано по-гуцульськи" – навчатиме готувати сучасні страви з бриндзею.

Зокрема, на майстер-класі кулінар представить нове, модерне бачення приготування страв з гуцульською бриндзею шляхом її поєднання з продуктами, не притаманними регіону.

Читайте також: У Мукачеві туристів частуватимуть крафтовим пивом, крумплями та рульками

"Сергій Пожар для гостей одного з найпопулярніших фестивалів Закарпаття приготує нетрадиційні страви за рецептами, створеними ексклюзивно для фестивалю-ярмарку "Гуцульська бриндзя". Крок за кроком із звичайних інгредієнтів народжуватимуться справжні кулінарні шедеври, гідні бути представленими у найкращих ресторанах світу. Відтак, кожен гість зможе спробувати приготувати вподобану ним страву вдома", - зазначили в ТІЦ.

Захід проводиться для промоції бриндзі не тільки як продукту для приготування традиційних страв карпатської кухні, але й ресторанних. Його організовано за підтримки проекту ЄС "Розвиток системи географічних зазначень в Україні".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-