Туристичні пам'ятки Кропивницького діджиталізували

Туристичні пам'ятки Кропивницького діджиталізували

Укрінформ
У Кропивницькому презентували реалізований проєкт "Діджіталізація пам’яток культурної спадщини", провівши мобільну екскурсію. 

Як повідомила пресслужба Кропивницької міської ради,  мандрівка стартувала від будівлі міської ради, пройшла вулицею Двірцевою та фінішувала на Театральній площі.

"Чотири місяці ми напружено працювали над розробкою та втіленням проекту в життя, і сьогодні нарешті представляємо результат нашої роботи. Український культурний фонд надав Кропивницькому 472 тисяч гривень на реалізацію сучасного проекту "Діджіталізація пам’яток культурної спадщини". В рамках проекту ми встановили по місту 30 табличок з QR-кодами і NFS-мітками, а також облаштували три інформаційні стели – одну на площі перед міською радою, другу на території меморіального комплексу Фортечні вали і третю біля пам’ятника Кропивницькому", – розповів головний спеціаліст відділу з питань охорони культурної спадщини Кропивницької міськради Володимир Попович.

Вся інформація на табличках дубльована шрифтом Брайля, щоб люди з вадами зору також могли ознайомитися з даними про історичні та архітектурні пам’ятки обласного центру.

Читайте також: У Кропивницькому туристи зможуть завітати до "Баби Єльки"

За допомогою QR-кодів можна буде отримати додаткову інформацію про визначні пам’ятки Кропивницького. Для того, щоб скористатися QR-кодами, необхідно завантажити спеціальний мобільний додаток. Також жителям і гостям міста доступний аудіогід, який розповість про автентичну архітектурну спадщину міста.

"Наш проект став початком створення привабливої туристичної історико-культурної смарт-дестинації в місті Кропивницький. Діджіталізація пам’яток культурної спадщини, безумовно, приверне увагу жителів, гостей і туристів міста до його самобутньої, автентичної архітектурної спадщини", – зазначив заступник міського голови Олександр Мосін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-