Прикарпаття прийняло фестиваль карильйонного та дзвонового мистецтва

Прикарпаття прийняло фестиваль карильйонного та дзвонового мистецтва

Фото
Укрінформ
В Івано-Франківській області, у Гошівському монастирі Преображення Господнього, відбувся фестиваль карильйонного та дзвонового мистецтва, який збігся з відзначенням 10-ї річниці коронації чудотворної Гошівської ікони Божої Матері.

Захід зібрав прочан та музикантів, повідомляє Долинська районна державна адміністрація. 

"У Гошеві пройшов ювілейний V Міжнародний фестиваль карильйонного та дзвонового мистецтва. Цьогоріч фестиваль провели 28 серпня, у день відзначення Х річниці коронації чудотворної Гошівської ікони Божої Матері. З самого ранку у монастирі було людно. Прочани із усіх куточків Західної України з’їхалися на святкову Божественну літургію, яка передувала музичному заходу", – йдеться в повідомленні.

За інформацією, разом із досвідченими дзвонарями на фестивалі виступили найкращі учні музичних шкіл Долини, Калуша, Коломиї та Івано-Франківська.

Відомо, що в Долинській дитячій школі естетичного виховання імені Мирослава Антоновича спеціально створили клас карильйонного мистецтва.

Читайте також: Рівненщина у вересні фестивалитиме щовихідних

Цьогорічну програму фестивалю доповнили виступи камерного оркестру «Harmonia Nobile», хору «Тавор» та чоловічого монашого хору «Deisis».

Прикарпаття прийняло фестиваль карильйонного та дзвонового мистецтва / Фото: Юрій Рильчук, Укрінформ

Василіянський монастир Преображення Господнього – греко-католицький монастир Чину св. Василія Великого у селі Гошові, Долинського району на Івано-Франківщині. Монастир вважають однією із найвеличніших релігійних та історико-архітектурних святинь Західної України. Його щорічно відвідує кілька мільйонів прочан з різних країн Європи.

Ікона Гошівської Божої Матері – копія Ченстоховської ікони – належала родині хорунжого Шугая. До кінця XVIII століття у «Монастирському літописі» налічувалося понад 100 записів про чудесні зцілення через заступництво Пресвятої Богородиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-