Швидкісне поїдання риби й оновлена колонада: як Одеса святкуватиме День міста

Швидкісне поїдання риби й оновлена колонада: як Одеса святкуватиме День міста

Укрінформ
В Одесі в понеділок, 2 вересня, відзначатимуть 225-ту річницю від дня заснування міста, однак святкові заходи з цієї нагоди розпочнуться вже 29 серпня.

Про це свідчить детальна програма святкування, яку оприлюднили на офіційному сайті міста. 

Так, напередодні головної події року в житті міста в центрі Одеси пройдуть традиційні фестивалі – "Руде місто" (29 серпня) і "Пікейні жилеті" (30 серпня – 1 вересня), – а також барвистий концерт "В Одесі всі свої" (29 серпня).

А 31 серпня екологічне свято для дітей і дорослих проведуть в Одеському зоопарку. Цього ж дня місто отримає перші подарунки. Так, 31 серпня після реставрації урочисто відкриють Воронцовську колонаду, а ввечері на площі біля неї на гостей чекає концертна програма "Fusion Fest".

Також цього дня на майданчиках міста виступлять учасники фестивалю "Нова хвиля UA – 2019".

1 вересня одеситів і гостей міста запрошують на культурно-мистецьку акцію "Міст дружби" за участю колективів Одеського театру музкомедії і театру м. Пензль (Чехія), а також на грандіозний гала-концерт Odesa Ballet Gala Classic & Modern на Театральній площі в межах V фестивалю мистецтв "Оксамитовий сезон в Одеській опері".

Читайте також: Мистецька імпреза та фільми на соборі: Тернопіль відзначає День міста

Офіційний старт святкування Дня міста Одеси відбудеться на Думській площі 2 вересня о 10:00. Уже традиційно в цей день новими іменами видатних одеситів поповниться Алея Зірок Одеси. Кульмінацією святкування Дня народження Одеси стане гала-концерт і феєрверк на Потьомкінських сходах.

Крім того, на Приморському бульварі в межах фестивалю декоративно-ужиткового мистецтва представлять виставку робіт та майстер-класи переможці міського фестивалю-конкурсу "Зоряна юність Одеси". А з одеськими традиціями і особливим колоритом міста всі охочі зможуть познайомитися, відвідавши культурологічний проєкт "Весілля в одеському дворику".

У вівторок, 3 вересня, одеситам і туристам пропонують відвідати незвичайний чемпіонат зі швидкісного поїдання фаршированої риби в Літньому театрі Міського саду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-