На Львівщині навчатимуть готувати лемківські страви

На Львівщині навчатимуть готувати лемківські страви

Укрінформ
Лемки з різних куточків світу з'їдуться на V Львівський обласний фестиваль "Гомін Лемківщини", що впродовж 31 серпня – 1 вересня триватиме на території стадіону в селі Зимна Вода.

Про це під час брифінгу заявила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Мирослава Туркало, повідомляє пресслужба облдержадміністрації. 

"Це перший невеличкий, але уже ювілей. Так склалося, що цей фестиваль лемківської культури ("Гомін Лемківщини – ред.) уже вкоренився на Львівщині й набирає все більших обертів. Особливістю цього фестивалю є те, що це – автентична культура, унікальні традиції та звичаї. Цього року участь у фестивалі візьмуть понад 60 колективів", - сказала Туркало.

У межах офіційного відкриття відбудеться традиційне запалення ватри.

"Нам дуже приємно, що уже 5 рік поспіль ми організовуємо обласний фестиваль "Гомін Лемківщини". Згідно з рішенням Всеукраїнського товариства "Лемківщина", фестиваль змінить статус і з 2020 року наш фестиваль стане Всеукраїнським. Усіх, хто хоче почути лемківську говірку та скуштувати лемківських страв, – запрошуємо взяти участь у фестивалі", - наголосив голова Львівської обласної організації  Всеукраїнського товариства "Лемківщина" Степан Майкович.

Читайте також: "Лісова пісня" збере на Волині митців з п'яти країн

Гасло цьогорічного фестивалю – "Пам'ятати! Жити! Творити".

Початок заходу – в суботу, 31 серпня, о 14:00.

Головний спеціаліст з питань культури Зимноводівської сільської ради Марта Вовк наголосила, що в фестивалі братимуть участь художні колективи та окремі виконавці із Польщі, Сербії, Словаччини, Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської областей та інших регіонів Україні.

Крім того, за її словами, цьогоріч організатори планують почати проводити майстер-класи з приготування лемківських страв. Також родзинкою V Львівського обласного фестивалю "Гомін Лемківщини" стане презентація лемківських сіл.

У програмі також – презентаційні, мистецькі та спортивні заходи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-