У морі біля Маріуполя виявлено перевищення норми індексу кишкової палички

У морі біля Маріуполя виявлено перевищення норми індексу кишкової палички

Укрінформ
У Маріуполі в усіх пробах морської води виявлено перевищення нормативного показника індексу ЛКП (лактозопозитивні кишкові палички), але збудники інфекцій та холерний вібріон не виявлені.

Про це 23 серпня повідомили в Маріупольській міській раді.

«Маріупольська міська філія ДУ «Донецький обласний лабораторний центр МОЗ України» інформує про результати моніторингових досліджень проб морської води за мікробіологічними показниками, відібраних 19 серпня в межах міських пляжів. Холерний вібріон та патогенна флора не виявлені. Показники вірусного забруднення морської води не встановлені. У всіх пробах морської води індекс ЛКП (лактозопозитивні кишкові палички) перевищує нормативний показник», - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що найбільше забруднення виявлено в контрольних точках відбору на пляжах Приморського району біля готелю «Турист» та біля судноремонтного заводу. Показник індексу ЛКП в цих точках відбору становив 240000 на 1 дм куб, при нормі не більше 5000 на 1 дм куб. На Лівобережному пляжі в районі водної станції «Наш куточок» показник індексу ЛКП становив 70000. В контрольній точці відбору на пляжі Приморського району біля кафе Rafale індекс ЛКП становив 24000 на 1 дм куб. На Лівобережному пляжі в районі вулиці Виноградної, 140 індекс ЛКП становив 9500 на 1 дм куб.

Читайте також: Морська вода біля 19 із 22 пляжів Одещини відповідає вимогам гігієни

З метою профілактики виникнення та поширення гострих кишкових інфекцій фахівці лабораторного центру радять маріупольцям та гостям міста під час купання не ковтати морську воду, дотримуватися правил особистої гігієни, не купувати харчові продукти у випадкових людей, які торгують на пляжах та в місцях, не призначених для торгівлі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-