Сорочинський ярмарок зібрав понад 400 майстрів на Полтавщині

Сорочинський ярмарок зібрав понад 400 майстрів на Полтавщині

Укрінформ
У селі Великі Сорочинці Миргородського району на Полтавщині стартує третій день Національного Сорочинського ярмарку, участь у якому беруть понад 400 майстрів різних народних промислів з усіх областей України. 

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив заступник директора ТОВ "Національний Сорочинський ярмарок" Андрій Ананко.

"Як завжди, на ярмарку є все: від великовагових автомобілів до маленьких речей вжиткового призначення. Окрасою Національного Сорочинського ярмарку, як завжди, є майстри народних промислів з усіх областей України. Їх цього року понад 400. На їхньому майданчику багато різноманітної вишивки, зокрема бісером, дерев’яних виробів та виробів зі шкіри, ляльок, кераміки, живопису, сувенірів", – зазначив Ананко.

Із новинок цьогорічного свята – відкриття аграрного містечка й містечка пасічників, а також виноробів України.

За словами Ананка, на Сорочинському ярмарку презентовані всі галузі вітчизняної промисловості. Особливий інтерес гості проявляють до бензинових та дизельних генераторів. Крім того, представлені вантажні та маловантажні автомобілі й автобуси, малогабаритна комунальна техніка, чимало нових зразків сільськогосподарської техніки та обладнання.

Зона підприємств розташована одразу за головною аркою. Ліворуч – виробники Полтавщини, праворуч – інших областей України.

Читайте також: На Житомирщині гостей свята врожаю пригощатимуть гарбузовими смаколиками

Традиційно, багато пропозицій товарів харчової та легкої промисловості. Зарубіжжя, зокрема, представлене продукцією В'єтнаму. Представники цієї країни торгують запашними чаями, колоритними солом’яними брилями та спиртовим настоянками на зміях. З білоруського Гомеля привезли натуральний трикотаж та одяг з льону. Грузини пригощають національними стравами й винами.

Уперше на ярмарку виступить танцювальний колектив "Дунай" з канадського міста Едмонтон.

Вдруге на ярмарку проходить пленер художників України, які малюють картини на гоголівську тематику, відбуваються фестивалі народної творчості.

"У межах всеукраїнських фестивалів народної та дитячої творчості "Ярмаринка" й "Ярмариночка" виступлять сотні колективів та окремих виконавців, зокрема й національних меншин - загалом понад три тисячі осіб. І щодня усіх ярмаркувальників зустрічає "сам" Микола Гоголь та герої його творів", – повідомляється в пресрелізі.

Ярмаркове дійство триватиме до 25 серпня включно.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці червня вперше в історії Національний Сорочинський ярмарок провели в Одесі – на Приморському бульварі.

Національний Сорочинський ярмарок – це найбільший в Україні і найвідоміший за її межами ярмарково-виставковий захід. Його унікальність полягає у тому, що він зберігся з XVIII століття до наших днів. Проводиться традиційно один раз на рік в передостанній тиждень серпня на ярмарковій площі в 16,2 га просто неба в центрі села Великі Сорочинці Миргородського району Полтавської області. Дійство надзвичайно колоритно описано в повісті Миколи Гоголя "Сорочинський ярмарок" (цикл повістей "Вечори на хуторі біля Диканьки").

Фото: yarmarok.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-