«Мона Ліза» переїхала, спровокувавши хаос серед туристів

«Мона Ліза» переїхала, спровокувавши хаос серед туристів

Укрінформ
У Луврі перемістили «Мону Лізу» до іншої зали, що спричинило великі людські затори.

Про це повідомляє Bird in Flight.

«Співробітники Лувру повідомили про небувалі затори в музеї, спричинені перенесенням картини Леонардо да Вінчі «Мона Ліза». Зазвичай полотно висить у «Залі країн» (Salle des États), але через його ремонт 16 липня картину перемістили до зали «Галерея Медічі» (Galerie Médicis), де вона в оточенні робіт Рубенса пробуде до жовтня», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Кіт Семен влаштувався на роботу в музей Дніпра

Попри те, що зала, де зараз зберігається «Джоконда», доволі велика, увійти до неї можна лише через одні двері - це й призвело до заторів із туристів. За день Лувр приймає від 30 до 50 тисяч відвідувачів, і 80% з них приходять подивитися саме на знамените полотно да Вінчі. Черга до нової зал з «Моною Лізою» проходила через увесь музей, а в години пік починалася у вхідному вестибюлі під скляною пірамідою. Ті, кому вдалося потрапити до зали з картиною, були змушені проходити якомога швидше: охоронці змушували чергу відразу просуватися до виходу.

На підвищену кількість відвідувачів також вплинула рекордна спека у Франції. Лувру навіть довелося вдатися до крайніх заходів: відтепер до музею можуть потрапити лише ті, у кого є заздалегідь придбані онлайн квитки з певним часом відвідування. Як повідомляють місцеві ЗМІ, сотням людей зі звичайними квитками без зазначеного часу відмовили у вході.

Читайте також: На Прикарпатті відкривається етнопарк «Гуцул Ленд»

У результаті 1 серпня сайт Лувру на якийсь час «обвалився» через наплив користувачів.

Втім, у музеї повідомляють, що ситуацію вдалося вирішити за три дні, однак навіть минулого тижня відвідувачів зі звичайними квитками все ще не пускали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-