На Чернігівщині стартує

На Чернігівщині стартує "енергетично-музичний" фестиваль LuMena

Укрінформ
У місті Мена Чернігівської області, що є центром ОТГ, у п’ятницю стартує дводенний музичний фестиваль LuMena 2019, присвячений новим технологіям освітлення та розвитку.

Про це повідомила пресслужба Менської міської ради.

"ЛюМена - це єдиний фестиваль в Україні, присвячений новим технологіям освітлення та розвитку, спрямований на популяризацію енергозберігаючого способу життя населення. Метою організаторів є підвищення туристичної привабливості міста Мена та молодої Менської громади", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що програма фестивалю складається з концертів відомих рок-виконавців України, спортивних розваг, конкурсів, ярмарку хендмейду, нічного показу фільмів та інших розваг. Хедлайнерами фесту будуть популярні гурти Kozak System та Haydamaky.

Читайте також: Фестиваль органної музики у Рівному зібрав виконавців із чотирьох країн

Для розміщення наметів відвідувачам виділяється місце для кемпінгу на березі мальовничого озера.

Як розповів в ефірі обласного телеканалу UA: Чернігів один з організаторів "ЛюМени", начальник відділу Менської міської ради Сергій Крицький, назва заходу походить від одиниці вимірювання світла "люмен" (що водночас може сприйматися, як "люблю Мену") і розповідає про впровадження у місті проекту Євросоюзу з модернізації вуличного освітлення. Він полягав у заміні старих ліхтарів на світлодіодні LED світильники, яких встановили майже 4,5 тисячі. Енергоощадним технологіям та пропаганді енергозбереження на фестивалі будуть присвячені окремі локації, конкурси та вікторини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-