Морська вода біля восьми з дев'яти пляжів Одеси відповідає нормам – МОЗ

Морська вода біля восьми з дев'яти пляжів Одеси відповідає нормам – МОЗ

Укрінформ
Фахівці державної установи "Одеський обласний лабораторний центр МОЗ України", що провели аналіз проб морської води вздовж узбережжя Одеси, оприлюднили висновки: вода біля восьми з дев'яти міських пляжів відповідає нормативним вимогам.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міськради. 

"У зонах рекреації морського водокористування на дев'яти міських пляжах Одеси з 21 по 27 червня поточного року досліджені на санітарно-мікробіологічні показники 48 проб морської води, з яких не відповідали нормативним вимогам дві проби, відібрані на пляжі "Лузанівка". На санітарно-хімічні показники досліджено 24 проби морської води з міських пляжів, всі проби відповідали нормам", - йдеться в повідомленні.

Станом на 3 липня температура води біля узбережжя Одеси становить 24°С.

Варто зазначити, що морську воду відбирають для досліджень проб у контрольних точках поряд з пляжами "Лузанівка", "Ланжерон", "Відрада", "Дельфін", "Аркадія", "Чайка", "Курортний" та "Золотий берег".

Читайте також: Сім пляжів Києва отримали міжнародну відзнаку

У межах моніторингу питної води в Одесі відібрано 15 проб на санітарно-мікробіологічні показники і 15 проб на санітарно-хімічні показники. Всі проби відповідають нормам.

Як повідомлялося, в червні спостерігались явища "цвітіння" морської води біля пляжів Одеси з надмірним накопиченням водоростей. Фахівці встановили підвищені рівні завислих речовин. Інші хімічні показники забруднювальних речовин перебували нижче рівня гранично допустимих концентрацій для морської води.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-