Посол Грузії обіцяє туристам з України цінову лояльність

Посол Грузії обіцяє туристам з України цінову лояльність

Укрінформ
Надзвичайний і Повноважний Посол Грузії в Україні Гела Думбадзе закликає українських туристів відпочивати в Грузії та обіцяє їм лояльну цінову політику грузинського бізнесу на тлі загострення відносин із Росією.

Про це дипломат заявив у середу, 26 червня, на пресконференції на тему: "Відпочинь у Грузії - підтримай Сакартвело", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Торік у Грузії відпочило 170 тис. українських туристів, це шосте місце. Я хотів би бачити у нас більше туристів з України, бо до українців у Грузії особливе ставлення... Звичайно, падіння курсу ларі (на тлі загострення відносин з Росією) є дуже чутливим питанням, цього ніхто не приховує, але ринок у нас вільний, економіка сучасна, тож коливання курсу можливі. Але є адекватне ставлення місцевого бізнесу до політичних подій. Я впевнений, що ціни на проживання і харчування для українських туристів у Грузії, виходячи з високого патріотичного настрою, не будуть відчутно зростати. Я вас запевняю, що коли йдеться про туристів із дружніх країн, наші люди будуть гнучко підходити до цінової політики", - сказав Думбадзе.

Читайте також: Грузинські кафе підняли ціни для туристів із Росії

Він зауважив, що готових формул вирішення наявних проблем не існує, тому в Грузії наразі розробляють політику підтримки туристичної галузі у зв'язку із забороною для російських авіакомпаній літати до країни.

Думбадзе також поінформував, що лідери країн Балтії, Польщі та інших держав заявили про підтримку туристичного сезону в Грузії. Він повідомив, що днями зустрічався із заступником міністра закордонних справ України Василем Боднаром і звернувся до нього по підтримку Грузії в цій ситуації.

"Я хочу закликати туроператорів та авіаперевізників України і Грузії створити більш прийнятні умови для українських туристів. Я дуже сподіваюсь, що багато українців, які думали про відпочинок за кордоном, цього літнього сезону виберуть нашу країну. У Грузії українських туристів зустрічають широкою посмішкою і особливим ставленням. Я звертаюсь до грузинських туроператорів, власників готелів, абсолютно до всіх із закликом зробити особливі тарифи для українців. Приїздіть у Грузію, скажіть, що посол Грузії обіцяв особливі тарифи, і ви побачите, що вони обов'язково це зроблять", - переконаний дипломат.

Як повідомлялося, президент Росії Володимир Путін 22 червня підписав указ, який забороняє авіакомпаніям літати до Грузії з 8 липня, а також передбачає можливість перевезення російських громадян із Грузії до Росії.

Указ схвалено "з метою забезпечення національної безпеки Російської Федерації, захисту громадян Російської Федерації від злочинних та інших протиправних дій".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-